Rätten till ett arbete!

Har återigen haft lite minidebatt (eller pajkastning för den som vill) på LN angående alliansorättvisorna. Det senaste gällde arbete. Skall man ha rätten till ett arbete vilket jag hävdar eller skall man vara skyldig att arbeta vilket allianssympatisörerna tycker? För mig är det ganska självklart att man skall ha rätt till ett arbete som man kan ta ansvar för och på detta sätt då även klara sin försörjning på.
Allianssympatisörerna tycker att man är skyldig att arbeta, och frågan blir ju då genast hur man skall kunna kräva att någon skall arbeta när man som nu räknar med att arbetslösheten kommer att öka till 9-10% de närmaste två åren?
Hur kan man ställa krav om inte möjligheten ges? Men det är ju detta som är så symptomatiskt med allianspolitiken, försök piska folk till något som man vet inte är möjligt och använd sedan detta emot dem för att sänka ersättningarna och skapa en låglönemarknad. Cynism på hög nivå! Skapa ett omöjligt system och lägg sedan ansvaret på den enskilde med hänvisning till eget ansvar och frihet för individen. Det är så patetiskt så man kan spy på det! Empati och rättvisa kan man antagligen inte stava till inom allianskretsarna, inte om man stavar som man räknar i.a.f. Det visade en av dessa kommenterande herrar med eftertryck när han kommenterade fastighetsskatten (som ju faktiskt ombildats till en avgift nu, han måste missat det). Då menade han att 58% hade fått höjd eller oförändrad skatt men det var 80% som fått en sänkning. Ja kan man annat än le :-) ?Kommentarer
Postat av: Ronny

Hej OveDen från allianshåll så omhuldade "arbetslinjen" har nu istället blivit "arbetslöshetslinjen" vilket naturligtvis enligt Maud och hennes vapendragare enbart beror på den internationella lågkonjunkturen. Visst är det väl så, men herregud så överraskande att det kommer en lågkonjunktur utan att nån frågat alliansen först. Trodde bara det var den tidigare regeringen och deras stödpartier som skapade detta otyg med arbetslöshet, "utanförskap" och annat sattyg. Alliansen har ju i princip lovat arbete till alla som VILL arbeta, sänkt arbetsgivareavgift och jobbskatteavdrag skulle väl innebära att lågkonjunkturer inte skulle drabba Sverige. Det skulle ju vara garanterna för att det skapades fler jobb??? Ja,ja vi människor är till för att luras.

Ha en bra da´, vi ses på Isstadion i morgon.

2009-01-05 @ 17:53:56
Postat av: funderande

Hej Oven!

Var nu lika rakryggad i din blogg som på LN och vidimiera att du läst fel angående fastighetsskatten! Det skulle hedra dig! Respekterar alltid folk som kan erkänna fel! Jag gör fel varje dag och säkert du också!

2009-01-06 @ 18:20:06
Postat av: Oven

Ja du funderande, endast den som aldrig gör något kan undgå att göra fel ;-)

2009-01-07 @ 00:36:33
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: funderande

Strongt Ove! Där är vi vart fall eniga! För att det skall bli fel måste man göra ngt! Bättre det än att inte göra ngt!

Heder åt detta raka svar!

2009-01-07 @ 21:37:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0