Tråkig Knut-dag för många arbetare.

Inte bara granen dansas ut dagen till ära, nu kom det också nya stora varsel från Volvo lastvagnar som tydligen vill dansa ut ytterligare ett stort antal anställda.
Detta Volvo lastvagnar som nu i många år gått ofattbart bra och således gjort stora vinster har tydligen ingen buffert alls trots detta. Vad har de gjort med alla pengar? Är alla vinster "putz väck" så snart bokslutet är klart? Marknadens sätt att "klara kriser" är inget acceptabelt sätt. Vad vi skulle behöva i Sverige är en stor statlig bank som klarar att stå emot marknadskrafterna när de börjar skena som de gjort de senaste åren. Resultatet av detta upplever vi tyvärr alltför tydligt nu. Marknadskrafterna måste tyglas, för allas vårt bästa.

Nog om dessa tråkigheter och vidare till nästa? Villas något prekära tabelläge. Viktig match för Villa mot Gripen ikväll. Nu får vi verkligen hoppas att det blir vinst. Stenhårt arbete i minst 90 minuter på alla positioner lär nog krävas. Hoppas att spänningen kan locka folket till isstadion för att bära fram de sina.

I Entos Cup blev det 8-2 till Villa mot Gripen. Så lätt går det kanske inte ikväll men en uddamålssger är bra nog.

Kommentarer
Postat av: funderande

Oven! En stor statlig bank...stora gemensamma, statliga bolag.........Känns det igen? Var det inte Stalin han hette? Men ursäkta, jag glömde för en stund att vänstern klippt alla band med de gamla kommunisterna! Vet inte varför jag började tänka på det igen?Så ovanstående är lösningen på den värsta lågkonjunktur vi upplevt sedan 30-talet enligt dig?Vem skall köpa de producerade varorna enligt dig?

Vem skall betala för alla osålda produkter? Är detta ett valmanifest från vänstern för 2010? Blir det mycket billigare producerat då staten är ägare?

Kvalitén blir högre? Eller vad menar du? Folk får arbete fast det inget finns att producera? Intressant frågeställning tycker jag!

2009-01-13 @ 19:18:19
Postat av: Oven

Det är ju de fria marknadskrafternas misslyckande som återigen drabbar folk. När marknaden släpps fri och inte klarar sin uppgift, så vad tycker du själv? Släppa dem ännu mer fria?

Staten måste ha regler och verktyg för att balansera upp marknaden så folk slipper dessa ständiga upp och nergångar. Nu kan vi inte göra så mycket åt att andra länder inte sköter sitt, men genom att sköta vårt inhemska på ett bättre sätt kan vi mildra (bi)verkningarna av marknadens misslyckaande. Men du tycker tydligen inte så och det kan jag bara beklaga.

Du kanske skulle fråga själv vad de bakomvarande orsakerna egentligen är. Ha-begär kanske?

2009-01-13 @ 21:51:09
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/
Postat av: Ronny

Du har i sak rätt Ove, vart tar alla de enorma vinster vägen i goda tider? Jo i fickorna på dem som aldrig skulle komma på tanken att ens röra en sekin av dessa pengar för att lindra effekterna av konjunktursvängningarna. Att "funderande" inte vill förstå detta ekonomiska "spel" förvånar inte, det gäller istället att som vanligt ironisera över en gammal (och erkänd) misslyckad politik. Det är betydligt svårare att erkänna, eller åtminstone ta till sig nutidens misslyckanden, då är det plötsligt världen som är ansvarig, en värld av kriminellt oansvariga marknadsgycklare med ett stadigt grepp om pengapungen.För att kommentera bandyn så är det bara att gratulera till en trevlig bandymatch, det finns trots allt ljusglimtar i tillvaron. Tror laget är på gång, självförtroendet lyste om spelarna för första gången i vinter.

2009-01-13 @ 23:51:06
URL: http://ronson.blogg.se/
Postat av: funderande

Jag håller med om att den fria marknaden misslyckats i sin vansinniga politik då det gäller de s.k. "sub-prime lånen" i USA. Detta land har ställt till med mycket elände på vårt klot. Den uppfattningen delar jag. Även denna vansinnespolitik spiller ju dessvärre över på oss nu. Jag förkastar även de vansinniga bonussystem som förekommit både i Sverige och utomlands. Detta är ingen bra "marknadspolitik".Emellertid lär detta nog reglera sig självt nu, genom belysningen av vad som skett, i ett demokratiskt land som vårt med yttrandefrihet.Upp och nergångar kommer alltid att finnas i en marknadspolitik. Statisk efterfrågan har bara förekommit i diktaturer såsom forna Sovjet etc.

Efterfrågan kan man aldrig reglera med lagstiftning eller liknande. Då styr inte marknaden vad som skall tillverkas/levereras utan styrmedlet blir att människor skall ha arbete. Jag har aldrig hört talas om ngn sådan stat där det förekommer demokrati!Skulle Sveriges regering och riksdag styra över konjunkturer i världen, då behöver vi nog bli lite fler än 9.000´.Om det inte är bekant så kan jag upplysa om att Sverige är en nettoexporterande nation. Dvs vi har ett stort överskott i bytesbalansen.Vem skulle köpa våra produkter/tjänster om vi skulle använda ett som du kallar det Oven, "verktyg för att balansera marknaden"? Om marknaden inte finns där?Marknaden finns inte men vi producerar mer eller mindre som vanligt! Vem skall betala för det? Skattebetalarna? Och det skulle väl rimma dåligt med ideologin hos era nya allianskamrater!Miljöpartiet tycker ju att vi skall vara varsamma med våra naturtillgångar och inte misshushålla med dem!2009-01-14 @ 19:54:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0