IF Metall viker ner sig fullständigt.

Att IF Metall med Stefan Löfvén i spetsen kan gå med på ett avtal där man sänker lönen till 80% (även arbetstiden) för att undvika varsel är inget annat än en katastrof. Det står också lite luddigt att det kan bli så att det arbetas fyra dagar i veckan och är ledigt en om ingen utbildning kan erbjudas. Betyder detta att utbildningen skall ske idéellt av arbetstagarna eller? Vi har ju redan avtal där arbetsgivarna skall stå för vidareutbildning. Gäller inte huvudavtalet längre? Och om den som gått ner till 80% av lönen ändå blir arbetslös, vad blir då ersättningen från a-kassan?
80% av 15000:-/månad = 12000:- som sedan blir 65% som då blir 7800:-
Samtidigt vräker företagen ut pengar till aktieägarna, höjer bonuslöner för ledningarna o.s.v.. Men den som arbetar är den som ständigt får betala.
Hur blir det med beräkning av föräldraförsäkring, semesterlön o.s.v., ja frågorna hopar sig. Jag undrar hur många företag som tänker passa på att utnyttja tillfället för att få arbetsstyrkan gratisutbildad även om man egentligen inte tänkt varsla?
Det blir allt svårare för facket att sitta på två stolar samtidigt. Vem tjänar man mest på, kollektivet eller aktieportföljen?
Min personliga åsikt är att facket (lika lite som pensionsfonderna) skall äga aktier p.g.a. den intressekonflikt som uppstår. Trovärdigheten försvinner.


Kommentarer
Postat av: alf norberg

Å andra sidan är väl metall den mest högervridna delen av Socialdemokratin......

Så förvånad blir man ju intes

2009-03-04 @ 21:51:32
URL: http://alfnorberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0