6 timmars arbetsdag.

Funderade lite kring 6 timmars arbetsdag och att det alltid ratats och idiotförklarats i debatten, precis som fallet var när man gick över till 8 timmars arbetsdag.
På grund av överproduktion, överkonsumtion och spekulation har den liberala marknadsekonomin nu "gått in i väggen", som det så populärt heter. Ja vad händer då? Jo nu kommer arbetsgivarna och kräver kortare arbetstid genom att skriva "krisavtal" med div. grumliga fackförbund. Ja men dela på alla jobb då, räkna ut hur många arbetslösa mantimmar vi har och hur många mantimmar vi idag behöver i samhället och dividera med antalet tillgängliga arbetsföra personer i samhället så trollas arbetslösheten bort som i ett nafs. Sedan kan vi börja fördela det vi gemensamt producerar på ett rättvisare sätt.
Direktörerna som skall ha 5, 10 eller 20 miljoner i lön kan ju aldrig på ett rimligt sätt förklara sina inkomster med att de kan arbeta till sig så mycket pengar, naturligtvis är det en spekulationslön utan faktiskt värde.
För att göra det lite enkelt för sig kan man ju räkna på 12 miljoner i årslön. 1 milj. per månad vilket i sin tur skulle räcka till att avlöna 20 personer med 50 000:- per månad eller 40 personer med 25 000:- per månad. 
Då brukar argumentet komma att de arbetar minsann hela tiden, de är aldrig lediga. Nej men anställ då 3 eller fyra näriga personer till och dela på både lön och jobb även när det gäller VD tjänsten. Tror faktiskt alla skulle tjäna på det.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0