Kvarnstenen Mona!

Endast 2 av 10 har förtroende för Mona Sahlin som statsminister enl. en undersökning de redogjorde för i radion idag. Detta är en kvarnsten som hänger runt halsen på det Socialdemokratiska partiet. Om det inte varit för Mona-effekten så hade troligen oppositionen lett i opinionsundersökningarna med 10%.
Jag har själv hört åtskilliga "Alliansproteströstare" säga att de aldrig kommer att rösta på sossarna så länge Mona är kvar. Något som sossarna borde uppmärksammat och tagit till sig för länge sedan.
Ändå är det konstigt att de lagt sina röster på Alliansen om de är så missnöjda med sossarna. Då får de ännu mer av den politik som de egentligen protesterar mot. Det mest naturliga hade naturligtvis varit att lägga sin röst på Vänsterpartiet. Men då kommer det gamla "kommunistspöket" krypande och som borgaranhängare alltid kommer dragande med när argumenten tryter. Folk klarar tydligen inte att göra skillnad på det Svenska demokratiska Vänsterpartiet och de gamla förtryckarstaterna i öst. Vänsterpartiet får fortfarande lida för den gamla Svenska rysskräcken och Lars Ohlys kommunistdebacel. Troligen ledde den debatten till att även Vänsterpartiet fick en kvarnsten, om än i betydligt mindre format. Synd, för Lasse är en mycket skicklig politiker och debattör, men vad hjälper det om inte folk tar sig tid att lyssna pga förutfattade meningar. Men det är bara att gneta på, för förr eller senare inser folk vad det är för orättvisa egoister som nu sitter vid rodret och att alla i Sverige måste kunna leva ett drägligt liv och då menar jag inte enbart som vuxna. Fattigas barn är i regel utdömda på förhand eftersom de aldrig får en likvärdig start och chans att visa sina kapacitéer. Man är definitivt inte dum för att man föds i en fattigare miljö. Men det finns de som vill få det att framstå så för att skydda sina egna intressen. De kallas Alliansen idag. Rösta bort dem 2010!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0