Vart tog Piratpartiet vägen?

En hel del har hänt i negativ riktning vad det gäller fildelning sedan EU valet men Piratpartiet verkar ha tappat rösten. Nu verkar det som att Sarkosy till slut har fått igenom sin omtvistade lag med orimligt höga böteskostnader, skadestånd och internetavstängningar. Men av Piratpartiet hörs ingenting.
Det skall väl i ärlighetens namn sägas att övriga partier inte låter så mycket de heller men jag vet att Vänsterpartiet jobbat fram ett förslag till digitala bibliotek för nedladdning, något som skulle tillgodose både nedladdares (lånares) och upphovsrättshavares intressen.
Hela denna soppa av "antiterroristjakt" som bedrivits av borgerligheten på amerikanska multinationella bolags ekonomiska utpressningsuppdrag och deras underrättelsetjänsts terroristnoja är nog inget annat än den största skandalen i rättsväsendets och integritetens historia.
Man kan ju enkelt dra paralellerna till den svenske uppfinnaren Håkan Lans och hans kamp för sina patenträttigheter som amerikanska datatillverkare konsekvent utnyttjat utan att ge honom eller hans bolag några licenspengar för detta. Det vore nog läge för Sveriges regering och riksdag att påminna och upplysa amerikanerna om detta och se till att även Håkan Lans får de pengar han är berättigad! Här handlar det om teknik som företagen valt att profitera på utan att göra rätt för sig. Varför ses det mellan fingrarna med det? Men enskilda personer och då framförallt ungdomar som konsumerar musik utan att tjäna en krona på det skall starffas långt över alla rimligheters gränser.
Konsekvens? Ja vad tycker ni?



Kommentarer
Postat av: Nandi

Du har delvis rätt i att PP inte syns/hörs. Vi behöver bli bättre på att ta höras och synas på andra ställen än på politiska bloggar (för bland bloggarna hörs vi fortfarande minst lika mycket som vanligt). Vill du veta vad som händer i Bryssel så bör du läsa Christian Engströms blogg. Även HAX skriver om deras arbete. Har du något förslag på hur vi på ett bra sätt skulle nå ut med vår politik? Eller är det konkreta förslag, så som det om digitala bibliotek, du är ute efter?



Vill du hålla koll på vad som händer så kan du ju alltid starta på live.piratpartiet.se. Där kan du hitta vidare till bloggar och artiklar (både inhemska och utländska) som skriver om PP och våra frågor.

2009-09-19 @ 14:17:04
Postat av: André

Inte läst tidningarna på sista tiden?



http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/piratpartiet-far-forhandla-om-eus-telekompaket-1.954854

2009-09-19 @ 14:21:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0