Bergsten (KD) borde följa sin kollega!

Naturligtvis är det Medeltidens Värld det handlar om. Ett fullständigt katastrofalt dåligt skött projekt från dag noll fram till ..........? Snart sagt varenda beslut som tagits i detta ärende har tagits på bristfälliga underlag och under tidsbrist. Har det funnits ett syfte? I så fall behöver detta syfte grävas fram. Även vi har blivit "blåsta" så sent som denna höst då det berömda "Letter of intent" skulle beslutas. Evalena (V) ifrågasatte om inte detta skulle vara ett juridiskt bindande dokument om det antogs. Svaret var att det på inga grunder var bindande utan enbart ett inriktningsbeslut.
Vad tror ni facit är nu? Jo det är juridiskt bindande eftersom det är så detaljerat har kommunjuristerna slagit fast. Så trots att det ifrågasattes innan så togs ingen kontakt med juristerna för att reda ut hur det låg till.

Det är endast ett exempel av många på vilket sätt ärendet misskötts. Och nu skall det tydligen fortsätta. På måndag får fullmäktige upp frågan om arrendeavtalet på sitt bord. Utan fullständigt underlag och under tidsbrist igen så skall fullmäktige besluta om det bolag i vilket Bert Karlsson ingår skall få arrendera anläggningen till vrakpris på skattebetalarnas bekostnad. Jag undrar hur många av fullmäktigeledamöterna som då hunnit ens att sätta sig in i ärendet så man förstår vad det kommer att innebära för kommuninnevånarna? Inte ens kommunens chefsekonom kunde svara på de alternativ som inte utretts, av naturliga skäl. Men beslut skall tas! Varför?

Som jag ser det så är den utredning som gjorts enbart ett beställningsjobb för att få det önskade beslutet. Varför? Samma sak med chefsekonomens genomgång. Den har enbart gjorts utifrån de två förslag som utredningen jämfört. Andra alternativ existerar inte. Varför?

Det finns ett projekt som till vissa delar liknar detta praktfiasko som Medeltidens Värld blivit, det är det berömda arenabygget i Vänersborg. Där tog kommunens ansvarige beslutet att efter fiaskot lämna alla sina politiska uppdrag (förutom fullmäktigeplatsen). Det hade nog varit klädsamt om Bo Bergsten (KD) i Götene kommit fram till en liknande slutsats! Men det kanske han gör om fiaskot blir fullbordat på måndag. Då finns det nog fler som bör följa efter isf.

Jag vill härmed uppmana så många som möjligt av Göteneborna som vill få ett stopp på detta elände att ta sig tid att besöka fullmäktige på måndag för att visa missnöjet på plats! Då får också de som deltar i ett ev. beslut stå för det genom att se er i ögonen. Då får vi se om de klarar det? Så invadera fullmäktige på måndag och visa att ni är måna om era skattepengar som borde gå till välfärd, inte irrflärd!

SR/Skaraborg



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0