Bert Karlsson sprider irrläror!

Bert Karlsson i Skara har tyvärr hamnat i sakdebatten om Medeltidens Värld. Det verkar även som om han vill vara där (i debatten) eftersom han ges stort utrymme med en "debattartikel" i den högborgerliga NLT som väljer bort det mesta som inte är undertecknat av någon alliansrepresentant eller sympatisör. Bara rubriken på Berts insändare visar hur långt från verklighetsuppfattning han tycks vara.

"Låt oss slippa oseriösa debatter i fullmäktige" lyder Berts rubrik. Bert sitter ju för det första inte i Götenes fullmäktige så vill han slippa detta så kan han enkelt stänga av radion eller låta bli att besöka detta fullmäktige. Oseriöst är det däremot när en besökare (Bert) inte klarar att åhöra fullmäktigedebatten utan att ställa sig och gapa rakt ut i fullmäktigesalen under pågående möte och debatt. Vad Bert Karsson inte varken förstår eller accepterar är att fullmäktige har en ordf. som sköter mötet och att det är upp till denna valda ordförande att avgöra om debatten  håller sig inom ramarna eller ej. Bert är inte på ngt sätt vald att ha ngt som helst inflytande i Götenes kommunfullmäktige. Men det är så han fungerar tydligen, härskarmentalitet! I mina ögon gör han ju enbart bort sig själv med sitt agerande.

Resten av Berts artikel är knappast ens värd att kommentera. Det är ett påhopp på Anders Månsson och GF där naturligtvis Månsson i Berts ögon har fel i allt och bygger sin argumentation på rena felaktigheter.
Bert vet ju naturligtvis att just han har rätt. Han skriver vidare att han (de) och ett antal företagare garanterar minst 2 miljoner kronor till kommunen i arrende. Kvalificerat struntprat. I arrendekontraktet är kommunen garanterad minst en miljon, inget annat. Till detta kommer borgen som kommunen skall hyra av Bert för 800 000 kr/år. Dessutom kommer inte Bert att debiteras något arrende överhuvudtaget förrän 1/6-11 plus att kommunen åtagit sig att utföra renoveringsarbeten för 300 000 kronor. Vips så står alltså kommunen i en skuldsituation till Bert Karlsson med 600 000 kronor från den 1/1-11. Men enligt Bert är alltså kommunen garanterad 2 miljoner. Så ser Berts "sanning" ut!

Jag vet ju personligen en del om kritiken som riktats mot ärendet Medeltidens Värld och i den har Bert ingenting med sakfrågan att göra överhuvudtaget. Kritiken som riktats är att man inte försökt bjuda ut arrendet till fler och därigenom kunna få bättre villkor för kommunen i en konkurrenssituation. Det är ju närmast ironiskt att Götenes borgerliga partier tillsammans med Bert Karlsson förespråkar planekonomi i just denna fråga. Varför?

Dessutom har det framförts förslag från både GF och V om att likvidera bolaget och slå ut kostnaden på 30-40 år. Detta är fullt möjligt och skälet för detta är ju att man vill ha stopp för risken med ytterligare engagemang och utgifter för kommunen och istället kunna ta en kontrollerad summa utan att det slår mot kommunens kärnverksamheter.
Nu har fullmäktige sagt nej till detta så nu vet alla vad som gäller, oavsett om man tycker om det eller inte. Men man skall ha klart för sig att det är ett fortsatt risktagande för kommunen med det beslut som tagits. Det var också det förslagen i fullmäktige handlade om. Att ta risken för ytterligare förluster för kommunen eller att göra en kontrollerad avslutning för kommunens del, där man har kontroll över den ekonomiska situationen.
Nu blev det risktagandet som vann och då får vi verkligen hoppas att risken visar sig bli en vinstlott. Den möjligheten finns ju faktiskt och vi får verkligen hoppas att det blir så. Sen kan man ju ställa sig frågan om vi verkligen skall använda skattepengarna till lottköp? Är det god ekonomisk hushållning, som Bergsten (KD) sa?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0