Björsgårdsvägen, vägen som Gud glömde?

Efter förra vinterns snöchock så trodde man att det till detta år hade planerats ordentligt för att inte samma dåliga förhållanden skulle uppkomma igen. Tydligen var denna förhoppning alltför ambitiös.

Det är tråkigt att konstatera, även om vi som trots allt är någorlunda friska och rörliga klarar oss hyggligt trots allt. De däremot, som ev. skall ge sig ut med barnvagn, kärra eller rullator ger nog upp ganska snabbt.

Björsgårdsvägen som nämns i rubriken ligger i Källby. Denna gata var som en puckelpist förra vintern och det verkar bli så i år igen. Det blir väl så om snöbladen aldrig når ner till asfalten och snölagret som blir kvar moddas upp på sina ställen och mer snö kommer.

Priset var nog ändå i fredags eftermiddag när det kom några ytterligare cm snö ovanpå modden. Då kom en traktor med snöblad inkörandes på gatan och man tänkte att äntligen plogas det rent. Men icke. Snöbladet fälldes aldrig ner. Traktorn hade däremot ett sandaggregat i bak och strödde sand i all modd utan att ploga. Vad är tanken? När detta skrivs är det sen lördag och ytterligare snö har kommit under dagen, dock ingen snöplog. Kanske den inte startar på lördagar och söndagar?

Nu är det inte den enda gatan som sköts dåligt. Snart sagt alla gator och trottoarer är undermåliga, förutom Vänervägen. Där är det rent ner till asfalten på gatan iaf. Nu vet jag inte om det är samma snöröjare som sköter alltihop men använd gärna Vänervägen som exempel på hur det bör se ut efter en plogning även på resten av gatu och trottoar-nätet. Det skulle säkert ge många glada miner.

Det är sannerligen dags att ansvariga tar tag i saken (jag misstänker att det är där det brister) en gång för alla och får till en planering som fungerar. Nuvarande förhållanden är oacceptabla. Tur att det inte töat och frusit på igen, än. Jag får börja forska i de verkliga anledningarna på måndag, för så här illa kan det bara inte tillåtas vara.

 

Ps. Nu är det söndag kväll, mer snö har fallit och fortfarande har ingen plogning skett. Tar ingen mer bild, men tänk er ytterligare ett snölager på detta och försök sen ta er fram med en rullator. Ds.

 


Kommentarer
Postat av: Jörgen Larsson

Åkte i Källby i söndags. Total katastrof!! Fattar inte att ni inte protesterar mera!! Ni betalar ju skatt, vad jag förstår? För inte är det en skattebefriad enklav i kommunen?



Nää, Ove, visa de politiska musklerna nu!!! Nu!!!! Väntar du löser sig ju frågan naturligt!!



Jag vill se en samling kring problemet och stora artiklar i NLT!!!



Politiska muskler är ordet i denna kommentar!!

2010-12-06 @ 23:08:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0