Bloggrepris från 29/8-2010

"I fedagens NLT kunde man läsa rubriken "Bra år för Äventyrslandet". För er som inte vet vad Äventyrslandet är så är det en kommunal satsning som från början hette Medeltidens värld där man köpte in de hus som användes vid inspelningarna av Arn filmerna för att bygga en Medeltidsby och locka turister på temat Arn. Denna satsning löpte sedan fullständigt amok och skattebetalarnas pengar har fullständigt runnit mellan fingrarna på Allianspolitikerna med KD och Bo Bergsten i spetsen. Vad man gjorde då var att fortsätta denna idiotiska pengakarusell med fortsatta satsningar men nu med ett annorlunda tema och göra om det till ett äventyrsland, eller lekland om man så vill.
Nåväl, rubriken var nu att det varit ett bra år för Äventyrslandet och man började läsa med förhoppningen att det nu skulle redovisas positiva siffror i form av ekonomiskt resultat. Men icke då! I artikeln står det bara: "Om detta kommer att innebära plus eller minus i budgeten går ännu inte att säga, då man fortfarande håller på att jobba med siffrorna.
- Men det har gått betydligt bättre i år än 2008 och 2009. Både besökarmässigt har det varit fler, och fler är nöjda med upplevelsen, säger Bo Bergsten (KD) ordförande i kommunstyrelsen."

Då ska man veta att förlusterna radats på varandra och kommunen ständigt fått skjuta till mer pengar. Bokföringarna har varit under all kritik o.s.v.
En försiktig gissning från min sida är att det för 2010 slutar med ytterligare x antal miljoner i förlust.
Det som är än mer häpnadsväckande när man läser vidare i artikeln är att man tydligen avser att satsa än mer av skattebetalarnas pengar i detta kommunala vansinnesprojekt. Tydligen skall man ha ett extrainsatt kommunstyrelsemöte på tisdag men vad detta skulle handla om kunde (ville?) Bo Bergsten (KD) inte upplysa om.
- Det kommer att handla om framtiden, säger han krystat till NLT.
Mörkandet och odemokratin fortsätter alltså i detta KD fiasko och tydligen brinner det i knutarna nu så inget oegentligt kan komma i dager innan den 19 september!" Slut citat!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0