Är det egoismen som gör dig till Vänsterpartist?

En givande distriktsdag i Vara där Claes-Göran Borg gick igenom vad som hade hänt på kongressen. Mycket bra och intressant att få lite bakgrund till de olika beslut som tagits.
Efter detta blev det en del klurigheter som manade till eftertanke av Bengtegård. Dels en enkät som skulle besvaras och så frågan, varför är du Vänsterpartist? Vi hade en hel del olika svar på detta men ändå med i stort sett samma innebörd. Men när kursledaren utbrast att han var Vänsterpartist av egoistiska skäl så höjdes det på en del ögonbryn.
- Jo det är sant, skadar jag mig vill jag ha bra sjukvård, blir jag arbetslös vill jag ha bra trygghet, sa han sedan och då sågs det på uttalandet med en helt annan innebörd. En kul och annorlunda vinkling tyckte nog de flesta.
Eftermiddagen gästades av Wiwi-Anne Johansson och då var det miljöpolitiken som stod på agendan. Det blev förvånansvärt mycket frågor stundtals med tillhörande diskussioner. Engagerade sådana och givande. Kort o gott en mycket givande dag.
Wiwi-Anne Johansson


Kommentarer
Postat av: Martin

Självfallet är jag socialist för att jag är egoist.



Jag är inte bara egoist, jag är lat också. Jag vill jobba så lite som möjligt och få så stor del av det överskott jag skapar som möjligt! Jag är girig och lat, därför är jag socialist. Låter inte så fint, men sant.



De sanna altruisterna i vår politik är alla de som röstar höger. De vill fortsätta skänka större delen av det de skapar till den som inget gör. De vill arbeta så mycket som möjligt för att någon annan skall tjäna på deras arbete. De vill gå arbetslösa för att skydda de rikas vinster. Det är i sanning altruism.



Vi kallar dem ofta egoister vilket är fel, det är förhållandevis få borgare som lever på ägande. Det är bara de borgare som lever på ägande som i sanning kan kallas egoister. Råder ingen brist på arbetslösa VD:ar kan jag intyga.

2010-05-30 @ 00:32:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0