Centerpartiet av idag, en populistisk spillra av det gamla Bondeförbundet!

C går till våldsamt angrepp på oppositionens budgetförslag och påstår att detta skulle vara ett hot mot ungdomarna. Ett lika populistiskt uttalande som allt annat detta parti lägger fram i dagens politiska debatt.

Att som C och Alliansen försökt göra för att komma tillrätta med ungdomsarbetslösheten genom att sänka arbetsgivaravgifterna rakt över för alla som har ungdomar anställda har ju visat sig vara ett totalt misslyckande. Det är ju bara att se på hur siffrorna skenat sedan 2006. De fagra löftena från den valrörelsen har nu i verkligheten visat sig vara enbart tomma ord. Ungdomsarbetslösheten har ju ökat mer än övrig arbetslöshet och det är samma kris som påverkat båda. Nej, det enda de åstadkommit med sina försök är att öka vinstmarginalerna för div. hamburgerrestauranger med allas våra skattepengar. Detta kallar de sedan att ta ansvar.

Så istället för att fortsätta detta misslyckande vill oppositionen istället rikta åtgärderna direkt till dem som anställer redan arbetslösa ungdomar. En politik för att åstadkomma resultat för det ämnade området och samtidigt hushålla med våra gemensamma tillgångar i form av skattepengar.

Jag kan förstå att de är frustrerade i C när arbetslösheten och utanförskapet når nya rekordhöjder i landet samtidigt som vi blir allt fattigare jämfört med Europagenomsnittet enl. OECD:s välfärdsliga. Men ta inte ut denna frustration på oppositionen utan inse istället era egna tillkortakommanden så kanske ni åtminstone kan ta ett halvt steg framåt nästa gång ni försöker (om ni får den möjligheten). Att som Maud Olofsson föreslog, skattesubventioner för att rasta grannens hund för att lösa Sveriges problem är nog tyvärr inget som stärker oss i den internationella konkurrens vi har att kämpa mot. Men det är förstås inte så lätt när man gått från att vara ett folkrörelseparti med rötterna i den svenska myllan till att bli ett storstadsparti med Stureplan som bas.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0