Bra år för Äventyrslandet????????

Denna rubrik kunde man för ett par veckor sedan läsa i Lidköpingstidningen. Kommunalrådet i Götene Bo Bergsten (KD) kommenterade kryptiskt utan att nämna ekonomin. Nu vet vi varför. Förlusten fram till 1:a augusti uppgår till 6 miljoner välfärdskronor! Vid en ev. konkurs motsvarar kommunens utgifter en skattehöjning på 2 kr. Kommunens totala åtaganden och utgifter hittills uppgår till ca 70 miljoner kronor. Detta är Alliansens sätt att ta ansvar för skattebetalarnas pengar, med Bo Bergsten som huvudansvarig. Samtidigt vill man privatisera välfärden i kommunen.

Något förvånad blev jag när jag i onsdagens tidning fick se en artikel där en ganska nära granne gick ut med kritik som var som hämtad från Vänsterpartiet. Det är Kåre Myrberg som ställer frågan: - hur det gick till när kommunen satsade drygt 60 miljoner på en turistanläggning? Han undrar också precis som V vad kommunallagen säger om detta och varför inte ngn revisionsbyrå getts uppdraget att göra en riskanalys? Återigen en fråga som V också ställt i KS men som enbart ignorerats av majoriteten. Majoriteten var för övrigt även ovilliga att skriva ned Vänsterpartiets reservation mot mer pengar till Äventyrslandet när det senaste beslutet togs. Skrämmande antidemokratisk inställning för att försöka komma undan eget ansvar och dölja de egna misslyckandena. Men det går bra att ta upp Kuba i debatter som handlar om Götene. Även det något som säger en hel del om de personer som representerar Alliansen i Götene.
En ny majoritet i form av en Rödgrön majoritet är det sannerligen dags för på söndag, både i Götene och i riket Du kan se till att det blir så!
NLT1, NLT2


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0