Bröstpump, tacksamt att missförstå.

All reklam är bra reklam sägs det och stämmer detta så bör väl V gå mot rekordsiffror i valet efter all publicitet som Ohlys uttalande ang. bröstpumpen gett. Tacksamt för borgarna att missförstå och parodiera på naturligtvis.
Tyvärr så glöms allvaret bakom bort helt, nämligen jämställdhetsdebatten och löneskillnaderna mellan kvinnor och män. Kvinnor blir ju avsiktligt eller oavsiktligt lönediskriminerade p.g.a. att de är hemma mer än männen i samband med barnens inträde i livet. Nu har ju siffrorna sakta men säkert blivit bättre vad det gäller männens ansvar men det går väldigt sakta. Med en delad föräldraförsäkring så skulle arbetsgivarnas motiv för diskriminering av kvinnor försvinna. Detta är det viktiga!
Dock finns också ett ekonomiskt incitament som jag tror är anledningen till att familjerna väljer att kvinnan i de flesta fall är hemma mer än männen. Detta borde man med lite politisk vilja kunna lösa så att man istället för att den som är hemma får 80% av sin lön, istället drar en enhetlig summa oavsett vem av föräldrarna som väljer att vara hemma.
Kanske inte en lösning på hela problemet men definitivt värt att prova tror jag för att åstadkomma en snabbare positiv utveckling och även känslan av mer jämställdhet inom familjen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0