Götenealliansen "säljer ut" sina medborgare!

I går kväll var det debatt i Centrumhuset i Götene under ledning av Carl Thulin. Temat var vilka verksamheter som kunde drivas i privat regi och naturligtvis så försvarade jag den offentliga välfärden. Det är behoven som skall avgöra vården inte vinstintressen. Valfrihet för Alliansen begränsar sig tydligen till val av utförare.
Det kom dock fram en del intressanta saker och inte minst allvarliga. Alliansen har ju planer på att klubba igenom LOV (Lag om valfrihetssystem) i fullmäktige, i "god demokratisk anda" som Bo Bergsten sa. Vi i det Rödgröna har planer på att upphäva Alliansens beslut i händelse av regimskifte, också i god demokratisk anda.
Jag ställde frågan till Bergsten om man kommer att kräva kollektivavtal i upphandlingen av ev. utförare. Detta kommer man inte att göra blev svaret eftersom man inte kunde göra det.
Vad är det som får moderna svenska politiker att lämna ut anställda kommuninnevånare så till den milda grad att de inte ens får tryggheten att jobba under ett kollektivavtal? Man är så fullständigt förblindad i sin privatiseringsiver att allt annat tydligen är ovidkommande. Men när man inte längre bryr sig om kommuninnevånarnas väl och ve då är det sannerligen dags för en ny majoritet! Tänk på detta kära Götenebor när ni går till valurnan. En röst på ett Alliansparti är en röst på otrygga anställningsvillkor för alla! Lägre löner, inga försäkringsskydd och allt annat som bör trygga din anställning. I Alliansens Götene är framtiden till att vackert stå "med mössan i hand" och säga ja och amen till allt som din arbetsgivare kan tänkas hitta på. Vill du ha den framtiden?

Rättslös men inte arbetslös? (eller både och)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0