Nu måste LO agera!

Efter fyra år av borgerligt styre har facket centralt bara varit ute på min arbetsplats vid ett tillfälle. Det var för att informera om det senaste avtalet och försöka "lura" oss att tro att det var bättre än det var. Man informerade att avtalet gav 0,9% över avtalsperioden vilket var riktigt men avtalsperioden var då endast 10 månader. Sett från utgången av det gamla avtalet som då ger en period av 12 månader gav det 0,7%. Ett försök till skönmålning á la Reinfeldt alltså men mot sina egna medlemmar. Ett misslyckande är ett misslyckande och skall så förklaras.
Men varför har inte facket kontinuerligt under mandatperioden varit ute på varenda arbetsplats och informerat om alla Alliansens försämringar av A-kassan, sjukförsäkringen, semesterlagstiftningen, hur man genom visstidsanställningar kringgår LAS etc etc etc.
Lyft era bekväma rövar ur stolarna och börja arbeta bland medlemmarna för att även ta diskussionen med de medlemmar som idiotiskt nog röstar på Alliansen i sin besvikelse över S politiken. Mer naturligt hade ju varit att gå vänsterut men detta har tydligen inte skett. Det bör vara ganska enkelt att spalta upp en plus sida och en minussida för att visa på ett övertygande sätt hur negativt Allianspolitiken slår. Så se nu till att få ändan ur vagnen i kommande mandatperiod annars lär det det aldrig bli ngn förändring. Resultat kommer inte av sig självt som LO nu tycks tro.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0