Gröna näsor ingen hit för Centern!

Nu börjar kraven resas i Centerpartiet på Maud Olofssons omedelbara avgång. Att hon skall avgå har hon ju själv tidigare deklarerat men nu vill tydligen inte Centerpartisterna att det skall dra ut på tiden utan ske i god tid före nästa val.
Centern gjorde det sämsta valet av alla riksdagspartier och kanske är det därför Maud inte syns så mycket i TV-rutan längre (tack och lov)? Det är ändå något märkligt att inte Centerpartisterna (eller FP och KD också för den delen) ser den egentliga orsaken till deras kräftgång. Den kan stavas med ett ord som lyder Moderaterna! Fredrik Reinfeldt gjorde ju tidigt klart att "nya" Moderaterna skulle växa på de andra borgerliga partiernas bekostnad. Ganska smart, för i sin iver över att detta inte skulle ske så hängde alla tre övriga småpartier inom borgerligheten med på den Moderata högerpolitiken och det blev ett fullkomligt rally om vem som var mest höger. Ironiskt nog (eller kanske fullt naturligt) så var det ju naurligtvis Moderaterna som tjänade på detta och Reinfeldt hade fått dem precis dit han ville, rakt in i fällan! Det är självklart att det är svårt, eller rättare sagt en omöjlighet för de nuvarande borgerliga partiledarna att offentligt kunna framföra detta. Då tar de ju per automatik på sig var sin dumstrut.
Så det lär nog inte bli några större förändringar i det politiska landskapet eller utvecklingen (avvecklingen) av detsamma förrän samtliga tre borgerliga småpartier har bytt sina partiledare. Det är nog detta som Centern nu kallar ny energi men som egentligen innebär att öppna fönstren och vädra ut den unkenhet som Reinfeldts agenda skapat inom Centern, KD och FP. De har alla tre ordentligt målat in sig i ett hörn samtidigt som Reinfeldt står vid dörren och ler åt dem!

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0