Ingen rädder för vargen här?

Frågetecknen blir alltfler och fler i den stackars vargdebatten. Trovärdighet nolla, med andra ord. När man hör de s.k. experterna uttala sig så är det den ena motsägelsen efter den andra.
Jag är ju personligen övertygad om att vargarna är inplanterade i landet. Detta är också anledningen till att debatten blivit som den blivit. Trots att det för de allra flesta är uppenbart så fortsätter man från vargvännernas sida att förneka detta. Ganska naturligt eftersom den som planterat ut dem begått en olaglig handling.
Från början så påstods det att vargarna kom från den norska sidan, nu påstår man att man enbart kan ha varg i södra Sverige eftersom det är omöjligt i renbetesområdet. Och i Norge är det totalt omöjligt p.g.a. deras många fårfarmare.
Från början påstods det att vargarna troligen "obemärkt" tagit sig ner i Norge och över till Sverige från Finland. Nu påstår man att det är helt omöjligt för någon varg att kunna vandra ner från Finland. Ja man vill t.o.m. erbjuda samerna 100 000 kronor per varg de släpper igenom. Varför skulle de i så fall ha släppt igenom de första värmlandsvargarna överhuvudtaget?
Jag har en länk i högerspalten till Naturskyddsföreningens "Projekt varg". Den beskriver precis hur man skall få en svensk vargstam. Problemet är bara att beskrivningen gjordes innan vi hade någon stam och att den trots detta överensstämmer exakt med hur stammen sedan utvecklats. En slump? Nej så otroligt naiv är inte ens den mest envisa dåre.
För mig får det gärna finnas varg! Men då skall beslutet om att bygga upp en vargstam ske på demokratisk väg. Inte genom att några få entusiaster bestämmer sig för att göra det i smyg p.g.a. att allmänheten troligen ställer sig negativ när de blir medvetna om de begränsningar i friluftslivet det innebär mot vad de är vana vid. Odemokrati skall aldrig accepteras oavsett vad det sen än gäller för fråga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0