De (M)oderata lögnerna fortsätter!

På Moderaternas partistämma i slutet av oktober så antogs ett nytt idéprogram. Ett idéprogram som visade sig innehålla felaktiga omskrivningar av historien. Moderaterna påstod helt plötsligt att de kämpat både för allmän o kvinnlig rösträtt och man hade till och med varit emot apartheid i Sydafrika. Rena och skära osanningar alltihop.

När man efter många om och men tvingades vika sig för den stormande opinionen och erkänna att det kanske inte varit riktigt på det sätt som det framställts så fick man frågan om man tänkte rätta till felaktigheterna. Men det kunde man inte påstods det från Moderaterna. Eftersom det var partistämman som tagit beslut om idéprogrammet så kunde det inte ändras förrän tidigast vid nästa partistämma.

 

Idéprogrammet påstod också att Moderaterna verkade för allmänintresset framför särintresset. Något som går stick i stäv med Moderaternas ovilja att lagstifta om att offentliggöra partibidragen (donationerna).

Även frågan om partibidragen var uppe på stämman som dock beslutade att man inte skulle medverka till denna lagstiftning.

Märkligt nog så påstod sig Moderaterna nu häromdagen helt plötsligt kunna acceptera lagstiftning i frågan. Partisekreterarna skulle inleda diskussioner.

Frågan som då uppkommer är hur man helt plötsligt kan ändra sig i denna fråga om partibidragen när man inte kunde ändra i idéprogrammet? Stämman hade ju beslutat i båda frågorna!

 

Idéprogrammet kunde inte ändras utan ett nytt stämmobeslut.

I lagstiftningsfrågan om partibidrag däremot så kan man tydligen ändra sig utan ett nytt stämmobeslut.

 

I vilken av frågorna ljuger Moderaterna? Kan man få ett svar från någon Moderat-representant?

Och vad är det som gjort att valhemligheten inte längre är lika viktig för Moderaterna som den var för en dryg månad sedan?

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0