NLT sprider borgerliga skrönor på ledarplats!

Rädslan för Jonas Sjöstedt är påtaglig från borgarhåll det märks tydligt i pressen. Inte minst hos den lokala tidningen NLT som skämtsamt brukar kallas för sveriges största varannandagstidning ........... och enda.
Flera ledande företrädare svävar på målet när de ombeds att välja mellan diktaturen Kuba och demokratin USA påstår man helt frankt.
En ren och skär lögn som har sitt ursprung i att frågan ställdes under kandidatutfrågningen i Göteborg. Det var Hans Linde som besvarade frågan genom att inte välja och han lade också ut texten i svaret på ett mycket bra sätt. Ni kan själva se det på Youtube.
Tydligen är det bara Cuba man har kvar som skrämselpropaganda nu för tiden.
Självklart är det inte acceptabelt med diktatur på något sätt eller någonstans, det kan man ju om inte annat se i Syrien nu. Carl Bildt och Alliansen har dock inte mer emot diktaturen i Syrien än att man blockerade EU's sanktioner för att Eriksson skulle kunna fortsätta att sälja telekomutrustning som regimen använder för att spåra upp och döda oppositionella i landet.
I jämförelse verkar det ganska patetiskt att då återigen komma dragande med Cuba för att skrämma folk bort från Vänsterpartiet.
En mer rättvis jämförelse vore att jämföra Cuba med Haiti. På Cuba har man det liksom i Haiti fattigt men man har fri sjukvård och utbildning vilket inte minst visar sig i siffrorna över barnadödlighet och medellivslängd. På Haiti har man hög barnadödlighet och kort medellivslängd medan man på Cuba t.o.m. har bättre statistik än USA. Men dessa jämförelser gör aldrig borgarpressen.
Man kan ju undra när Carl Bildt, USA och alliansen skall ta avstånd från diktaturen Saudiarabien?
Det är tragiskt att se borgarpressen så enfaldigt vinklat skriva på sina ledarsidor. Men det är så de fungerar. Känner sig kapitalet det minsta hotat så drar man sig inte för någonting!

Den röda stapeln i diagrammet från SCB visar utvecklingen för de minst bemedlade i Sverige under Alliansens tid. Detta redovisas heller inte i borgarpressen såsom NLT m.fl.


Kommentarer
Postat av: Bo

När jag läste statistik på Stockholms Universitet sa vår lärare att ett diagram som inte börjar från NOLL är FUSK! Då blir det som i ditt ex. Ett ovanligt stort glapp.

2011-12-12 @ 21:08:47
Postat av: Ove Nordström

Skulle det vara år noll i detta fall menar du då?

Eller skulle det vara när det första myntet kom till daga?

Du får nog ta den diskussionen med SCB om du har synpunkter på hur de presenterar sina diagram.

2011-12-12 @ 22:39:42
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0