Centern har tydligen inte förstått varför de har problem.

Tre Centerpartister ställer upp som kandidater till partiledarposten. De saliggör sig över att Centern nu banar ny väg genom en öppen process i detta valarbete, men de har totalt missuppfattat att Centerns egentliga problem är av demokratisk art.
Här sitter alltså dessa tre och tycker att det är så bra att varenda centerdistrikt i varje kommun nu kommer att noggrant stöta och blöta vilken kandidat som anses mest lämpad. Dessa tre talar om varför just de är mest lämpade att leda Centerpartiet och vad vars och ens politiska vilja och målsättning är.
Vad man helt tycks ha missat, och detta verkar innefatta alla tre kandidaterna, är att den som väljs till partiledare är den som är mest lämpad att föra ut den politik som växt fram och formats av medlemmarna ute i organisationen. Här sitter istället kandidaterna och talar om att om ni väljer mig så får ni den politiken o.s.v.
Ja fortfarande är det alltså tydligt att det är Stureplanscentern som sätter agendan. Detta tidigare folkrörelseförankrade parti får nu acceptera att medlemmarna enbart får välja vems politik som skall representera partiet, inte att de får välja den som är mest lämpad att föra ut medlemmarnas egna politiska vilja och åsikter.
Så kan det se ut om man gjort en rejäl dikeskörning och enbart skyller det inträffade på underlaget. Centern har långt ifrån kommit till självinsikt om sina egna problem. Därför lär de också fortsättningsvis komma att vara marginaliserade under Moderaternas utbredda slängkappa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0