Dum, dummare, Lars Elindrsson (M)!

Lars Elindersson, den gamle Moderaten har skrivit en debattartikel där han påstår att "Alliansen hotar S världsbild". Internationella forskare och institut prisar Alliansens politik med jobbskatteavdrag, ROT, RUT och andra åtgärder och berömmer träffsäkerheten i de riktade stöden till välfärdssektorn, skriver han.
Alla ekonomiska obalanser med stora underskott såsom hos USA, Storbrittannien, Irland Grekland och Spanien beror samtliga enl. Elindersson på att flertalet av dem styrts av Socialdemokratiska (motsv.) regeringar. varför han inte nämner Italien får han väl svara på själv. Man behöver väl inte skriva mer om det egentligen? Man blir ju istället mer oroad över Elinderssons hälsotillstånd. Ekonomie magister kallar han sig dessutom. Undra om han "studerade" ihop med Littorin då?
Efter att han då beskyllt världsekonomins kris på Socialdemokratiska regeringar världen över så avrundar han med att lovprisa Alliansens politik, naturligtvis.
"Alliansens framgångsrika ekonomiska politik, med långsiktighet, stabila statsfinanser och utbudsstimulerande reformer i fokus, har ställt ekonomiska teorier på huvudet, påstår han. Låt oss spalta upp dessa påståenden något.

Långsiktighet?
- Alliansen har regerat i fyra och ett halvt år. Kan någon annan än Elindersson få ett underlag som visar på långsiktighet på en så kort tidsrymd när det gäller hela den ekonomiska politiken?

Stabila statsfinanser.- Alliansen fick ta över en ekonomi med överskott och stabila statsfinanser, ändå är det enl. Elindersson deras förtjänst.

Utbudsstimulerande reformer.- Antar att han syftar på RUT o ROT men även skattesänkningarna. Att de genom detta också undvikit allt vad infrastruktursatsningar och underhåll av dessa innebär nämner han inte med ett ord. De driver en oansvarig inflationspolitik som nu höjer räntorna och de svälter kommunerna. Allt drabbar välfärdssektorn som hela tiden utarmas allt mer under Alliansens bristande ledning.

Har ställt ekonomiska teorier på huvudet
.- Skulle det vara att sänka skatten? Detta har ju varit Moderaternas enda politik genom hela nittonhundratalet och till nu. Det spelar ingen roll om skatten varit 10, 15, eller 50% så har Moderaternas enda politik varit att kräva sänkt skatt. Hur detta nu skulle kunna ställa några ekonomiska teorier på huvudet det vet nog bara Elindersson själv. Enfald brukar det kallas i folkmun när man enbart har en fråga på agendan!

Vad som däremot är intressant är att sen Moderaterna började kalla sig nya så talar man inte längre om att det är sänkt skatt som är deras enda politik. Man talar istället i andra termer. Sänkt skatt blev istället jobbskatteavdrag, försämringar i trygghetssystemen kallades istället för att: det skall löna sig att arbeta o.s.v. och på detta vann man tydligen folks förtroende. Samma politik men med andra ord. Det rent psykologiska i detta faktum är något som bör vara intressant att studera.

Men för att återgå till Elindersson så är han t.o.m. så rent ut sagt korkad att han berömmer Margret Thatchers utarmningspolitik i Storbrittannien på 80-talet och kallar den en "kur" mot den "engelska sjukan". Den politiken ledde till enorm massarbetslöshet och misär så man kan ju undra viken sjuka som nu tycks ha drabbat Elindersson? Nyliberalismen?

Egoism-Enfald-Elindersson

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0