En vecka av våld och mord!

Det är skrämmande att se samhällsutvecklingen med alla mord, våldtäkter och annat som numer är dagligt förekommande. Vad är det som gör att vi inte respekterar livet längre? Något det verkligen borde forskas omkring.
Inte tycker jag heller att domstolarna gör sitt för att ansvarsfrågan skall bli allmänt respekterad. I Lidköping var det en händelse där barn från två familjer blivit osams varpå den ena föräldern gick hem till de andra barnens föräldrar för att prata med dem. Han blev ivägkörd och gick hem och hämtade två knivar. På väg tillbaka mötte han de andra igen och bråk uppstod varpå han knivstack en av dem två ggr i buken. För detta dömdes han till misshandel eftersom han "inte haft något uppsåt att döda" enl. tingsrätten.
Min fråga är hur tingsrätten kan komma till en sån slutsats???????
Anser tingsrätten det bevisat att vederbörande är så skicklig med kniven att han kan sticka den två gånger i buken på en person med sådan precision att det till yttermera visshet kan sägas att han visste att personen inte skulle kunna skadas till döds av dem?
För en lekman verkar det mycket märkligt. Vill man komma tillrätta med knivdåden så får det nog anses vara dråpförsök så fort man sticker en kniv i en person, allt annat bör vara väldigt svårt att bevisa om man skall följa de gängse beviskrav vi har i domstolarna.
Att det sedan är andra orsaker som leder fram till alla dessa händelser är en annan sak, de problemen måste också lösas men nu har ju folk röstat fram ökade klyftor med ökad kriminalitet som följd och då kan man ju inte göra så mycket åt det. Förhoppningsvis så blir det annorlunda efter nästa val igen. men då krävs det en rejäl vänstersväng (som Alf Norberg brukar skriva) och inte någon halvborgerlig sossepolitik a la Persson. Det mest avgörande vore nog att EU brakade ihop så att politikerna åter kan få kontroll över kapitalet i landet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0