Märkliga turer!

I Götene har kommunen spenderat 75 (olagliga) miljoner på Medeltidens Värld/Äventyrslandet Kinnekulle, man vill "sponsra" en enskild näringsidkare med 4,5 miljoner och man vill tydligen försätta föreningen FVSS i konkurs, som handhar det stiliga och smått unika vikingaskeppet Sigrid Storråda.
Detta genom att utkräva 300 000 av föreningen (som ej ens blivit tillfrågad i förhand) för asfaltering av vägen ner till Blombergs hamn plus grävningsarbeten för vatten och avlopp samt uppförande av toaletter på kommunal mark.
Just detta med grävning och avlopp är precis detsamma som man vill sponsra en privat näringsidkare med 4,5 miljoner, i det fallet.
Betänker man också att kommunen lagt ner 75 miljoner på Äventyrslandet för att sedan arrendera ut alltihop för en miljon så undrar man verkligen vart det logiska tänkadet har tagit vägen hos kommunledningen? Kanske det aldrig funnits något?
Nåväl, nu hotas denna förening av konkurs. En förening som verkligen bidrar till turism och att på ett positivt sätt representera kommunen runt om i riket när man medverkar i olika evanemang med vikingaskeppet.
Samtidigt talas det på alla håll och kanter om hur viktig turistnäringen är både nu och framgent. Det är synd att det inte är närmare till nästa val!
Sigrid Storrådas hemsida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0