"Nya" S håller med V.

Glädjande att se efter Almedalsveckan en artikel i Kvällsposten om Juholt och hans politik för att fälla Reinfeldt. Bl.a. så presenteras ett s.k. hemligt mejl som visar Juholts plan. Mejlet har analyserats av statsvetaren Ulf Bjereld.
Följande är hämtat från mejlet enl.KP: "Visserligen fastställer riksdagen i samband med beslutet om utgiftstak och fördelning på utgifts-områden också en beräkning av statens intäkter, men detta fastställande utgör inget som helst hinder för en riksdagsmajoritet att via ett enskilt beslut förändra statens intäkter efter det att riksdagen beslutat om statens utgifter."
Detta tolkar Ulf Bjereld som att man förstärker budskapet att det "finns inga som helst hinder" för att stoppa jobbskatteavdraget.

Och så kanske det är men jag ser något helt annat. Jag ser att S har insett att V hade rätt när Ulla Andersson (V) i sitt utmärkta tal i riksdagen påtalade att: det är ingen mening med att ha ett tak för utgifterna om man inte har något golv för intäkterna.

Den gången fick V enbart kritik för att man inte accepterade det finanspolitiska ramverket. Nu har alltså även S insett att V hade rätt! Det är glädjande!

Lars Ohly tog också upp detta faktum i sitt tal i Almedalen då han sa: Och vårt ifrågasättande av ekonomiska regelverk som inte tar hänsyn till arbetslöshet, miljöförstörelse eller sociala orättvisor börjar få genomslag även bland borgerliga ekonomer.

Det kanske borde stått "även bland S och borgerliga ekonomer"? Men det var ett bra tal av Lars i Almedalen. Lars är en mycket skicklig retoriker, tyvärr dock bränd i väljarnas ögon. Något som får mig att relatera till Lidköpings kommunalråds uttalande ang. Mona Sahlin efter valet, då han mycket riktigt konstaterade att "man vinner inga val med Mona som ledare, det är ju bara att konstatera".
Jag tror tyvärr det är samma sak med Lars Ohly, så för partiets bästa behövs att en ny kraft tar över för att om möjligt få lite positivare vindar att blåsa vänsterut. Mycket viktigt när man nu ser att även S sakta men säkert börjar hitta tillbaka till sina gräsrötter! Nu finns det ju en kandidat också.


Ny energi är livsavgörande i alla sammanhang. Denna bild av solen tog min son häromveckan. Energi som räcker hela vår existens, bara vi lär oss att ta vara på den!

Foto: Jimmy Nordström ©


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0