Varför finns SD?

SD och deras nationatistiska och främlingsfientliga politik diskuteras livligt i media efter det fruktansvärda terrordådet i Norge. Det är bra naturligtvis men i grunden löser det inga problem!
Utvecklingen i Sverige har i takt med invandrigen inneburit att främlingsfientligheten ökat, detta kan man inte blunda för. Från rena nasister har det utvecklat sig till att vi fått in SverigeDemokraterna i våra beslutande församlingar. Det är illa, men jag tror inte det hjälper att spy galla i medierna över just detta faktum. Frågan vi bör ställa oss är varför det finns 5,5% av befolkningen som är villiga att rösta in dem? De har ju inte röstat, eller tvingat sig in i riksdagen själva. Naturligtvis finns det en orsak, men vilken?
En av dem är de ökande ekonomiska klyftorna. Det har kommit pensionärer fram under valrörelserna som haft den lägsta garantipensionen trots att de levt ett långt strävsamt liv i Sverige. De tycker sig förfördelade (rätt eller inte rätt) p.g.a. de ekonomiska resurser som de upplever går till flyktingpolitiken. Därför röstar de på SD säger de. De är ju säkerligen inte rasister de flesta av dem och bryr sig troligen inte om att ta reda på vad som döljer sig under ytan heller utan ser enbart till den orättvisa ekonomiskt som de tycker sig uppleva. Hur och med vilka fakta kan vi övertyga dem? Borde vi ha en folkbildning i ämnet?
Att det också är problem i invandrartäta områden är något som också florerar runt i folkmun. Blir det sedan kravaller också som det varit på sina ställen med bilbränder, stenkastning mot polis o brandkår o.s.v. så hör man direkt en massa avståndstagande kommentarer på arbetsplatsen och andra ställen i vardagen. Men grundproblemen till varför det blir upplopp diskuteras det aldrig om. Nej det konstateras bara att det här är fel och så här kan vi inte ha det, istället för att det krävs politiska lösningar för att få bort frustrationerna som finns i spåren av sysslolösheten.
Så på sätt och vis kan man ju faktiskt säga att det är de s.k. etablerade partiernas misslyckade integreringspolitik som fört in SD i riksdagen. Vanligt folk har upplevt det som att politiken har tappat kontrollen.
Detta är det absolut mest angelägna problemet att ta tag i tycker jag. Gå till botten med vad det är som får folk att rösta på SD och ta fram en politik som är långsiktigt hållbar för att ta argumenten ifrån dem. En faktabaserad politik menar jag då och inte något visionärt dravel som går in i ena örat och ut i det andra.

Tillsammans är vi starka, oavsett ursprung!Kommentarer
Postat av: T Lindholm

Det är vår "rättrådiga" Borgar Regering som bär ansvaret,hur det ser ut i våra sammhällen!

Och i slut änden vad folk i allmänhet kommer att tycka om den Borgligt förda politiken.

2011-07-27 @ 14:05:03
Postat av: Ove Nordström

Tycker nog du gör det lite lätt för dig T Lundholm. De senaste 27 åren har klyftorna ökat i samhället och i 23 år av dessa 27 har S styrt. Själv tycker jag att det visar ganska klart på hur ökade klyftor bidrar till ökade polariseringar och motsättningar i samhället. Något som också skapade en frustration hos många S väljare och bidrog till deras valförlust 2006. Tyvärr så fortsätter många sossar på samma väg fortfarande även om Juholts tal hittills verkat lovande. Men därifrån till verkliga politiska förändringar är steget trots allt ganska långt.

2011-07-27 @ 15:59:24
URL: http://ovenordstrom.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0