Varför ljuger regeringen?

SAAB är på ruinens brant. Föga överraskande skulle jag vilja säga. Turerna har varit många och ingen verkar riktigt ha haft koll på läget.

EIB (Europeiska Investerings Banken) har från dag 1 verkat ha på sin agenda att försvåra för SAAB's fortsatta existens så mycket som möjligt. Detta fick till följd att Koenigsegg blev tvungen att dra sig ur affären.

Med ett nödrop kom då ”den flygande holländaren” Victor Mueller in i bilden istället och sedan dess har den ena farsen efter den andra avlöst varandra.

Desperat har den ryske affärsmannen Antonov försökt få tillstånd att gå in med kapital och t.o.m. bli delägare i bolaget men aldrig fått några klara besked. Förhalningen har fortsatt.

Nu har det dock visat sig att regeringen haft full kännedom hela tiden om att EIB haft som krav för sina lån att denne Antonov inte fick bli delägare.

Varför har regeringen mörkat detta?

Maud Olofsson påstår nu att regeringen skickat in en ny prövningsansökan ang. Antonov men att man fortfarande väntar på besked från EIB. Ja man påstår t.o.m. att man inte fått kontakt med EIB. Är detta sant eller är det en ny bortförklaring eller rent av en ren lögn?

 

Det finns en väldigt bra anledning att ställa denna fråga eftersom vår finansminister Anders Borg sitter i styrelsen för EIB. Varför lyfter inte Maud på luren och kontaktar honom?

Vet Maud Olofsson kanske inte om att Anders Borg sitter i styrelsen för EIB?

När journalister ringde Anders Borgs pressekreterare Victoria Eriksson och frågade hur Anders Borg utnyttjat sin plats i EIB's styrelse för att påverka SAAB affären så blev det tyst i luren, varpå pressekreteraren frågade journalisten: ”Vilken styrelseplats?”

Man kan bli mörkrädd för mindre!

 

Varför agerar regeringen till ett svenskt bolags nackdel? Eller avvaktar man en konkurs för ett statligt övertagande likt det som skedde med GM i USA? Där gick staten in, räddade bolaget och när det återigen stod på egna ben så återintroducerades det på börsen.

Det måste snart komma besked, men inte på det farsartade sätt det nu kommer när inte ens ministerns pressekreterare har koll på vilka uppdrag han har.

Regeringen väntar besked från EIB, trots att EIB har en representant i just regeringen och att detta är finansminister Anders Borg.

Arbetslinjen?

 

Kanske dags för ett nyval? Förtroendet kan väl knappast sjunka lägre?

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0