Alliansen (utförsäkringarna) bryter mot grundlagen!!!!!

Regeringsformen
1 kap
.

2 § Den offentliga makten ska utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

Den enskildes personliga, ekonomiska och kulturella välfärd ska vara grundläggande mål för den offentliga verksamheten. Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.

Det allmänna ska främja en hållbar utveckling som leder till en god miljö för nuvarande och kommande generationer.

Det allmänna ska verka för att demokratins idéer blir vägledande inom samhällets alla områden samt värna den enskildes privatliv och familjeliv.

Det allmänna ska verka för att alla människor ska kunna uppnå delaktighet och jämlikhet i samhället och för att barns rätt tas till vara. Det allmänna ska motverka diskriminering av människor på grund av kön, hudfärg, nationellt eller etniskt ursprung, språklig eller religiös tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning, ålder eller andra omständigheter som gäller den enskilde som person.

Samiska folkets och etniska, språkliga och religiösa minoriteters möjligheter att behålla och utveckla ett eget kultur- och samfundsliv ska främjas. Lag (2010:1408).

 

Så står det alltså i Sveriges grundlag, Regeringsformen. Grundlagen står över alla andra lagar. I Götene har vi lagt en motion om nödlån till utförsäkrade, arbetslösa och sjukskrivna. Den motionen kommer upp på nästa fullmäktige som är nu på tisdag.

Men jag tycker att detta är något som borde lyftas till riksdagen. Inte ens Reinfeldt kan väl hävda att utförsäkringarna innebär att det offentligas grundläggande mål leder till den enskildes personliga och ekonomiska välfärd i och med dessa utförsäkringar?

Ej heller att det särskilt tryggar rätten till social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa?

Är det någon som kan påstå det med gott samvete? Mitt svar är otvetydigt nej och härmed anser jag också att regeringen Reinfeldt bryter mot grundlagen! Jag skickade dessa synpunkter till Lars Ohly och Hans Linde och jag hoppas jag får ett svar från dem hur de (eller partistyrelsen) ser på saken. Det måste bli ett slut på denna cyniska Allianspolitik och för varje minut som går så blir det bara fler och fler som råkar illa ut. Så agera och agera nu! Alla möjliga och omöjliga vägar måste prövas.

 

Renfeldt tycker väl att folket skall leva på enbart drömmar, det tycker inte jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0