Dina sanningar är inget annat än just dina sanningar, Kenth Selmosson (S)!

Kommunalrådet (det enda kvarvarande) Kenth Selmosson (S) vill påstå att Vänsterpartiet var med på besparingar på skolan i den budget som togs fram då det fortfarande fanns en majoritet i kommunen (S, V, GF).
Den budget som då presenterades för oss av S sades av just S vara en ren tjänstemannabudget. Budgeten presenterades också i "elfte" timmen p.g.a. den turbulens som rått efter valet.
Vad som gjordes då var att de värsta "avarterna" skalades bort under förevändning från S att vi hinner inte ta fram något eget budgetförslag nu så vi får ta denna budget och göra egna justeringar efterhand. Det var under de förutsättningarna som denna budget lades fram. Vilka justeringar som sedan skulle göras stod alltså inte på pränt. Dessutom hade vi helt olika syn på hur problemet med Medeltidens Värld skulle tacklas. Ett problem som växte från beräknade 6 miljoner kronor i förlust i augusti (före valet) till det slutliga resultatet av minus 17 miljoner kronor när året var slut och som fick S att istället hoppa över till Alliansen.

Beträffande Dafgårds utbyggnad och vem som skall bekosta ledningsarbetena där så har Vänsterpartiet, från första stund detta ärende kom upp på dagordningen ifrågasatt riktigheten i att kommunen skulle stå för dessa kostnader. Dock har man talat för "döva" öron.
Men vi är långt ifrån ensamma om vår kritik i detta då bl.a. småföretagare hört av sig och varit minst sagt upprörda (för att uttala sig lindrigt) över kommunens sätt att agera i detta ärende. Vem som har rätt och vem som har fel får väl tyvärr återigen Förvaltningsrätten avgöra. Detta förfarande verkar ju ha blivit en följetång p.g.a. den kommunala ledningens totala ohörsamhet av andras synpunkter och även av vilka lagar och regler en kommun faktiskt har att följa. Något som också redan visat sig i vår kommunala verklighet där vi nu gått från 2,2 kommunalråd och en sexpartimajoritet till endast ett kommunalråd och ett minoritetsstyre. Någon information om dessa ändrade förhållanden har dock aldrig kommit ut till medborgarna i vare sig media eller på kommunens egen hemsida.

"Det är viktigt att sanningen kommer fram, och det gör den alltid förr eller senare", skriver Selmosson också. Ett uttalande som onekligen får en att höja på ögonbrynen även med tanke på ovanstående.
Alla som dessutom följt Götenes kommunfullmäktige och ärendet Medeltidens Värld vet ju att i det fallet har Selmosson gjort sitt absolut yttersta för att sanningen aldrig skall komma fram.
Otaliga gånger har vi hört Selmosson stå i talarstolen och framföra att "vi skall inte titta bakåt, låt oss titta framåt istället".
I det ärendet har oviljan att få fram sanningen varit total! Det har utlovats oberoende utredningar, som naturligtvis aldrig blivit av och flera gånger har man äskat mer pengar "för absolut sista gången". Men några sanningar har aldrig presenterats.
T.o.m revisorn ansåg att kommunens förehavanden var så märkliga att han tog fram ett särskilt revisions-PM ang. kommunens agerande i detta. Ett PM som innehöll mycket allvarlig kritik mot kommunen (inte styrelsen). När undertecknad ställde en interpellation med anledning av detta så ville inte Selmosson "leta efter någon syndabock" som han uttryckte det. Och på frågan om han kunde tänka sig att starta en utredning i ärendet så kunde han inte svara på det.

Men är du nu så mån om att sanningen skall komma fram som du säger Kenth Selmosson så visa då det även i Medeltidens Världs fall! Jag tror oddsen är väldigt låga på sanningen i det fallet! Dina sanningar är inget annat än just dina sanningar Kenth Selmosson, tyvärr!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0