Hägglund (KD) vill sparka ytterligare på pensionärerna!

Högkostnadsskyddet på medicin skall höjas från 1800 kr till 2200 kr vill Göran Hägglund (KD). Motivet skulle vara att det inte uppräknats på många år och då skulle denna höjning "återställa" nivåerna. Synd att han inte resonerar likadant då när det gäller statsbidragen till kommunerna. Det var den första åtgärd som Alliansregeringen genomförde, att frysa den indexerade uppräkningen av statsbidragen till kommunerna.
T.o.m. fd kommunalrådet Bo Bergsten (KD) går idag ut i en debattartikel och kritiserar Alliansen för detta. Antar ändå att Bo Bergsten själv varit med och röstat fram denna Alliansregering så han har själv bidragit till denna utveckling. Men nu tär det ansträngt i kassan hos Götene kommun och det är klart att denna frysning av statsbidragen tillsammans med Bergstens egna mångmiljonrullning i kommunens satsning på Medeltidens Värld någon gång leder till att välfärden urholkas.
Pensionärerna för övrigt har ju redan fått sänkning av pensionerna två år i rad nu och detta bör väl rimligtvis redan ha återställt de nivåer Hägglund talar om till viss del? Fingertoppskänsla? Det är ju trots allt våra pensionärer som är mest beroende av medicinering och därmed även en rimlig nivå på högkostnadsskyddet. Ingenting som Hägglund bryr sig om annat än när han skall tala om det och hur mycket han säger sig "värna" om våra pensionärer.
SVT
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0