Alliansens politik är slut!

I söndagens i Agenda så uppträdde Göran Hägglund (KD) som skrämd skolpojke när Carin Jämtin framförde argument som Hägglund var totalt svarslös inför. Det enda besked han hade att ge angående bekämpningen av den ökande barnfattigdomen var att man skulle höja flerbarnstillägget så att en trebarnsfamilj skulle få 600kr mer per månad.

När Carin Jämtin replikerade att detta inte kommer de mest behövande till del då många kommuner räknar av detta från socialbidraget så var han totalt handfallen.

 

Är det inte konstigt att Alliansens enda förslag för att bekämpa barnfattigdomen handlar om att ge bidrag som de sedan 2006 sagt sig vara emot?

 

Idag (tisd.) var det Fredrik Reinfeldts tur att se ut som han sålt smöret och tappat pengarna i frågan om FAS 3. Denna fas där Alliansen gömmer undan arbetslöshet med mindre pengar till den enskilde men bidrag till företagen. Nu finns det en majoritet i riksdagen för att slopa denna cyniska FAS 3 så nu blir Reinfeldt tvungen att ta till riktiga politiska åtgärder, om han har några? Återigen an åtgärd som införts av Alliansen där man använder sig av dessa som man säger förhatliga bidrag. Människor skall ha riktiga jobb inte meninglösa åtgärder har också varit ett mantra från Reinfeldt och Alliansen. Man skall kunna leva på sin lön.

 

Men var är de ”riktiga jobben” Alliansen skanderade om i hela valrörelsen inför valet 2006? Och varför sitter människor fast i dessa åtgärder på Alliansen femte år vid makten? Vad och var är de politiska Allianslösningarna?

 

Även Jan Björklund fick idag (tisd.), mer än märkbart störd försöka försvara frigymnasiernas missbruk av att driva skola! Elever får IG betyg i kurser de inte ens haft, skolorna snålar in på alla resurser men plockar ändå ut 120 miljoner i vinst av våra skattepengar som går direkt ner till skatteparadiset Jersey.

Trots alla anmärkningar från kontrollerande myndighetsorgan om missförhållandena så tillåts samma koncern att starta nya skolor.

 

Vart har Björklunds ”ordning och reda” tagit vägen i dessa fall? Är det bara eleverna som skall sköta sig medan skolkoncernerna fritt tillåts missköta sig?

 

Och på söndag är det val till regionen. Det är sannerligen ett viktigt vägval för oss här i Västra Götalandsregionen. Ställ er frågan om ni verkligen vill ha mer av ovanstående ”misskötsel” genom att rösta in en Allianskonstellation även i regionen? Det är mer än illa nog med de som sitter i regeringen.

Vårdbehovet skall styra sjukvården, inte vinstintresset. Hur man än vrider och vänder på detta så innebär vinstintresset alltid att individen kommer i andra hand! Något som redan visat sig genom Alliansens vårdvalssystem. Antalet patienter ger vinst medan riktigt sjuka patienter drar ner densamma. Vad prioriterar ett vinstdrivande bolag då? Man behöver inte vara någon Einstein för att räkna ut det, det klarar t.o.m. jag.

Man kan ju dra en parallell till ambulanssjukvården. Vad prioriterar de på en olycksplats? Jo naturligtvis att ta med den som anses vara i störst behov av vård. Varför skulle detta förhållande då inte råda också på våra andra vårdinrättningar?

Ja för mig är valet självklart! Min röst går till Vänsterpartiet som jag ser som den enda garanten för en vård efter vårdbehovet!



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0