Fullmäktige till 22,30.

Inget rekordlångt fullmäktige denna gång även om det trots allt blev en ganska sen timma innan det var slut. Det berodde på att vi startade med fullmäktige dialog där Götene vatten o värme redogjorde för sin verksamhet och framtida investeringar och mål gällande biogas, vattenrening och vindkraft. Man kan tycka att det känns lite meningslöst att samla hela fullmäktige till detta då vi lika gärna kan få informationen skickad till oss, men jag tycker faktiskt att man får se det ur väljarsynpunkt. Dialogen sänds ju i närradion och då har ju alla kommuninnevånare möjlighet att följa informationen och även de frågeställningar som kommer upp från politikerhåll. Så ur demokratisynpunkt måste man ju anse att detta är viktig information.
Efter dialogen var det fullmäktige med start 20,00. Från V hade vi tre interpellationer som efter de svar som gavs (eller inte gavs) bör leda till att kommuninnevånarna kan få en ordentlig information om hur och av vem kommunen styrs, det är väl det minsta man kan begära?
I övrigt så hade vi två motioner med. En gällande upphanlingsreglerna som vi vill ha en översyn av så att vi får in våra lokala odlare och livsmedelsproducenter på banan igen, något som Färgelanda kommun lyckats med.
Den andra handlade om det i Hällekis miserabla avloppssystemet som släpper ut motsvarande var femte toalettspolning rakt ut i Vänern som vi sedan tar ytvatten från till vårt kommunala dricksvattennät.
Bara att hoppas att även kommunstyrelsens majoritet är inne på samma linje som oss.
Återstår att se hur lokaltidningen uppfattat mötet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0