Tredje interpellationen.

Skulle ju försöka hinna med att skriva om den tredje interpellationen. Denna omnämndes knappast alls i tidningen efter fullmäktige och varför vet jag inte för ämnet var av betydligt allvarligare art än de första två.
Denna interpellation handlade om kommunens agerande som ägare i bolaget Medeltidens Värld. Upphovet var en bilaga som fanns med till den ordinarie revisionsrapporten om bolaget och där det riktades enl. vårt tycke allvarliga anklagelser mot kommunen.
En av dessa händelser var den jag interpellerade om och det gällde att ägaren (kommunen) i vissa fall gått förbi styrelsen och tagit beslut. Beslut som också tagits för att påverka den framtida strategin. Oerhört allvarligt alltså.
Härav valde jag att ställa följande frågor till kommunalrådet Kenth Selmosson (S):

Vem eller vilka från ägarens sida är det som begått dessa övertramp?
och
Avser kommunen att vidtaga åtgärder så att denna eller dessa personer fortsättningsvis inte förekommer, eller iaf förklaras som icke önskvärda i ledande befattningar inom de kommunala verksamheterna?

Kommunalrådet stammade nästan som en papegoja säkert 10 ggr att han tillträdde den 1/1 2011 och det som hänt innan dess kunde han inte ta ansvar för. En total ovilja alltså för att ens diskutera ämnet.
Då jag utvecklade frågan till om han var beredd att tillsätta en utredning för att ta reda på vem eller vilka personer och vilka beslut det handlade om så svarade han först att han ville inte leta efter ngn syndabock. Jag frågade då om han inte trodde att väljarna kanske var intresserade av att få reda på vem eller vilka personer som agerat på detta sätt för att de skulle kunna ha möjlighet att ta ställning i nästa val om de skulle vilja lägga sin röst på dem eller inte? Uppenbarligen höll kommunalrådet med om att någon begått något fel iaf eftersom han just använde uttrycket syndabock.
Efter att ha upprepat frågan om han i den position han trots allt har (kommunalråd) kunde tänka sig att tillsätta en utredning i ärendet så kunde (ville) han inte svara på det.
Så går det alltså till i vårt lilla Grönköping. Det är ändå anmärkningsvärt att det som på riksnivå kallas ministerstyre och är olagligt bara kan passera utan åtgärd i en kommunal verksamhet. Får väl försöka ta reda på om detta inte är att betrakta som en olaglighet även inom det kommunala. Det vore om inte annat synnerligen intressant att få reda på varför man isf ser så annorlunda på det lokalt, i jämförelse med  på riksplanet.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0