Cirkus Götenefullmäktige forts.

Moderaten Ove Rosenberg hade lämnat in en motion ang. tre ljuspunkter i Karlges park i Götene. Det blev en lång debatt ang. detta, trots den beräknat blygsamma kostnaden på 25 000 kr för detta. Centerns Susanne Andersson yrkade avslag med motiveringen att man måste ha råd att sköta det man redan har innan man investerar i nya saker även om kostnaden är blygsam. Märkligt att hon aldrig lyft detta argument när det gällt Äventyrslandet/Medeltidens Värld. Den anläggningen har kostat kommunen 80 miljoner.
Kenth Selmosson (S) hängde på C i denna argumentation och sa att har man inte pengarna så har man inte även om man skulle vilja. Också märkligt med tanke på Äventyrslandet/Medeltidens Värld. Råd hade man tydligen i somras när man under semesterperioden drog igång ett planförslag ang. att bygga en campingplats vid anläggningen med tunnel under vägen, flyttning av Rasta/Preem o.s.v. Då fanns det pengar trots att inte arrendatorn skött sina åtaganden. Vem som tagit beslutet att starta denna planändring går idag inte att få reda på då ingen tydligen vill stå för det. Samrådstiden förresten, gick i detta ärende ut i mitten av Augusti, samtidigt som semestrarna tog slut.
Pengar fanns också nu till att anlita advokat för att tolka arrendeavtalet med Äventyrslandet när nu arrendatorn ensidigt vill säga upp det. Avtalet skrevs för endast 8 månader sedan. Hade man inte anlitat juridisk expertis när avtalet skrevs?
Ja jag tycker det var synd att inte Rosenbergs motion gick igenom. Det är ofta sådana små förändingar som kan betyda ett väldigt stort mervärde i kommuninnevånarnas vardag. Förhoppningsvis kanske kommunledningen kan inse fullmäktiges misstag i denna fråga och låta ompröva den? Det vore ett litet billigt steg i rätt riktning för denna kommun!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0