Enade vi stå, söndrade vi ..................

LO facken kan inte enas inför avtalsrörelsen. Har de totalt glömt sitt ursprung? VD lönerna har ökat med 50%, då begär Stefan Löfven 3,7% för sina medlemmar. Ja vill man inte fördela en kaka rättvist så har man heller inga ambitioner. Jag har skrivit det tidigare flera gånger. Gör klart för arbetsgivarna att i fortsättningen så är det VD lönerna som sätter nivån annars är det generalstrejk, punkt slut. Men så länge facken sitter på två stolar så bör inte medlemmarna ha några förhoppningar om ett rättvisare samhälle. Fackens stora aktieportföljer bör betraktas som trolöshet mot huvudman!

Från Wikipedia:

"Trolöshet mot huvudman är ett brott enligt svensk rätt, vilket regleras i Brottsbalken 10 kap 5 §.

Brottet innebär att man missbrukar sin förtroendeställning gentemot någon annan då man fått i uppgift att sköta ekonomiska angelägenheter, kvalificerad teknisk uppgift eller ska övervaka skötseln av sådan uppgift och detta missbruk innebär skada för huvudmannen. I så fall döms till böter eller fängelse i högst två år.

Är brottet grovt döms till fängelse i lägst sex månader och högst sex år. Är gärningen belagd med straff enligt §§ 1-3 (förskingring, undandräkt, grov förskingring) är inte trolöshet mot huvudman aktuellt.

Missbrukar någon sin förtroendeställning då man fått i uppdrag att sköta en rättslig angelägenhet, döms för trolöshet mot huvudman även då angelägenheten inte är av ekonomisk eller teknisk art."

 

Man kan utan överdrift säga att de fackliga organisationerna har en del att leva upp till.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0