Jan Björklund underminerar den svenska modellen!

Politiker skall inte lägga sig i lönebildningen i landet, det är arbetsmarknadens parter som skall sköta detta och det har varit en "helig" svensk ko!
Jan Björklund däremot han har synpunkter på det mesta och nu "vet" han att sänkta ungdomslöner helt plötsligt ger mer jobb. Tidigare har han ju krävt höjda lärarlöner och man får väl förmoda då att Jan Björklund tycker att vi har för många lärare. Kontentan av hans resonemang måste ju bli det att låga löner leder till fler jobb medans högre löner då i så fall leder till färre jobb.
Då kan man ju samtidigt undra hur många elever det skall vara per klass i Jan Björklunds idealskola? Är 50 en för vågad gissning ?
Samtidigt kanske Jan Björklund skulle ställa sig frågan hur det kan komma sig att det finns arbetslöshet överhuvudtaget i låglöneländer? Ja arbetslöshet kombinerat med misär och helt utan någon social trygghet i form av välfärd som sjukhus och skolor.
Varför överensstämmer inte verkligheten i världen med dina teorier Jan Björklund?
Men jag blir inte förvånad över hans idiotiska slutsatser längre. Det var inte länge sen han hyllade Danmarks modell för att de inte hade LAS. Nu har Danmarks höga arbetslöshet och dåliga ekonomi slängt ut de borgerliga månglarna ur templet. Jag hoppas vi får se en repris härhemma 2014!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0