Socialdemokratin dog med Olof Palme!

Det finns i Sverige idag endast ett parti som i praktisk politik står för ett rättvisare och jämlikare samhälle där alla skall kunna leva och verka utifrån sina förutsättningar och kunna leva ett drägligt och värdigt liv. Detta är Vänsterpartiet!
Borgarna och deras floskler behöver inte ens nämnas i sammanhanget, det är bara att se på de beslut de tar och verkningarna av dem., Men det tidigare arbetarpartiet Socialdemokraterna, som numera får anses vara det femte eller sjätte borgerliga partiet i riksdagen har i verklig praktisk politik helt lämnat sitt ursprung.
Ledande socialdemokrater och fackföreningsmän verkar mest inriktade på att bevakla och bevara sina egna mycket goda förmåner och endast retoriskt försöka få folk att tro ngt annat. Tydligen är det mer lockande med egen rikedom än massans och hela samhällets välbefinnande, detta visar de i omröstning efter omröstning inte minst i EU där resultatet sällan eller aldrig kommer den svenska allmänheten till kännedom.
Vi får laga efter läge sa Gert-Inge Andersson (S) när han anställde EN ny regiondirektör för 170 000/månad istället för att anställa tre och dela på denna lönesumma. Men det bästa exemplet är väl trots allt Göran Persson med sin herrgård och sitt konsultbolag.,
Fackföreningarna verkar mer intresserade av att hålla uppe värdet på sina aktieportföljer samtidigt som då ledningarna också gör sig fina privata inkomster genom att sitta i div. olika bolagsstyrelser och uppbära fina arvoden från dessa. Vad betyder medlemmarnas "små" umbäranden i jämförelse med aktieportföljen? Nej fackföreningarna skulle aldrig ens FÅ äga några aktier. Det blir en direkt intressekonflikt med deras egentliga uppdrag. Det är ju bara att se på S och fackföreningsrörelsens agerande i samband med pensionsöverenskommelsen, EG medlemsskapet (som garanterades att det aldrig skulle bli EU) och inte minst EMU omröstningen.
Jag tror att det på sikt gäller för Vänsterpartiet att via arbetsplatserna påvisa och peka på alla dessa arbetarfientliga beslut som S och facket varit med och genomdrivit för att få folk att förstå att S inte är vad S en gång mera var!
Idag är de som vilket borgerligt parti som helst. Att folk i sin desperation istället sökt någon sorts falsk trygghet i att springa över till de mer ursprungliga borgerliga partierna tror jag enbart beror på kommuniststämpeln som Lars Ohly tyvärr bidrog till att förlänga.
På sikt och med en ny frisk partiledning tror jag dock att V kommer att vinna terräng igen och detta ganska ordentligt.
Sossarna är ju inte längre socialister (trots socialistinternationalen), de är ju bara sociala och demokrater som de säger.

Socialdemokratin dog med Olof Palme!


Kommentarer
Postat av: Jan Wiklund

Vi får inte glömma att svångremspolitiken började under Palmes tid och att bedrägeriet med den såkallade "skuldsättningen" var i fullt sving - se http://personal.inet.fi/koti/biri/Torsten_Sverenius_SOU-frame.htmPalme hade en stor styrka, och det var att han insåg att en handfull nordatlantiska stater inte skulle kunna topprida hela världen i evighet, och att det var mer framsynt att alliera sig med 2000-talets ledande stater.Han hade också en stor svaghet, och det var enligt olika vittnesbörd att han var helt ointresserad av ekonomi och lät Kjell-Olof Feldt sköta den. Hade han varit en äkta socialdemokrat, och inte bara en realpolitisk överklassare, hade han naturligtvis delegerat den till nån annan.

2011-09-30 @ 17:11:27
URL: http://www.folkrorelser.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0