Fullmäktige i både Götene och Lidköping.

I Lidköping debatterades budgeten och naturligtvis Råda Sand. Råda Sand fick fortsätta sin täktverksamhet och beträffande budgeten så lät det som det alltid brukar göra, alliansen anklagar majoriteten för att vara oansvarig utan att man ngn gång själva vågar ge offentlighet åt de besparingar man vill göra eftersom ett antal kommunalanställda då skulle bli arbetslösa.
I Götene var det ett ganska avspänt möte där det var en bra dialog kring energi och klimatplan som Samhällsbyggnadsberedningen tagit fram. Ett vettigt dokument som var både lättfattligt och roligt att läsa.
Den fråga som skulle kunnat hetta till var den om kommunen skall göra en satsning på ett eller två egna vindkraftverk. Här yrkade S med Kent Selmosson i spetsen på återremiss pga det dåliga beslutsunderlag som förelåg. Märkligt att inte kommunstyrelsen skickade tillbaka detta direkt till tjänstemännen för vidare beredning utan att gå omvägen över fullmäktige? Märkligt också att se hur Selmosson nu efterfrågade bättre beslutsunderlag. Annat var det med hans personliga fiasko Medeltidens Värld där beslut togs i all hast "eftersom det var den enda möjligheten att kunna få tillbaka något". Något tillbaka har det aldrig blivit utan minusresultatet i denna felsatsning har enbart spätts på ytterligare tack vare den nu sittande majoriteten.
Annars var väl det mest uppseendeväckande som skedde på mötet när Anders Månsson från Götenes Framtid i frågan om borgen till Årnäs båtklubb gick upp och berömde förra kommunalrådet Bo Bergsten för hans inlägg och höll med honom till fullo "för första gången", som han sa Månsson. Som tack för detta gjorde Kent Selmosson (S) ironiska miner mot och med Bo Bergsten (KD) bakom ryggen på Månsson när han gick ner från talarstolen. Sånt trodde man inte att man skulle behöva se i en fullmäktigesal. Men man förvånas inte ens längre över dessa herrar.

Kent Selmosson (S), en "vuxen" barnrumpa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0