Moderaterna fortsätter backa, tack o lov!

Brukar inte bry mig speciellt om opinionsundersökningar men trenden nu med ett backande Moderatparti känns faktiskt bra. Tydligen föredrar väljarna istället Löfvens S märkta Moderatpolitik istället. Jag tror förklaringen är ganska enkel. Folk tror att Löfven är bättre på jobben än vad M har visat sig vara (ja sämre är ju svårt att vara). Han vinner tydligen folks förtroende i denna fråga då han ses som en "industrins man". Politiskt är ju fortfarande sossepartiet helt ute och vinglar på högerkanten och man struntar fullständigt i de fackliga rättigheterna i Sverige till förmån för EU där de tillsammans med alliansen kör samma race. Ändå har de i opinionen stigit med nästan 10%.
Man undrar hur mycket folk bryr sig om innehållet i politiken egentligen?
SVT




Kommentarer
Postat av: Jan Wiklund

Folk bryr sig om innehållet. Men när det gäller politiska partier förhåller man sig till dem som en personalchef som ska anställa någon. Man ser mer till trolig förmåga att genomföra något än till vad de önskar genomföra om de bara kunde.



Detta är ett skäl till varför jag tycker att det är bortkastad möda för den antikapitalistiska oppositionen att organisera sig i politiska partier. De kommer aldrig att få stöd förrän de är så starka att de har gjort sig förtjänta av stödet. Dvs moment 22. Styrkan får man på annat sätt, t.ex. strejker, ockupationer, kooperation och organiserande av folklig kultur.

2012-06-04 @ 16:59:49
URL: http://gemensam.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0