Nationaldag, tja ......

För egen del har det varit arbete precis som vanligt så nationaldagen märks inte av direkt. Såg på hemvägen att det iaf var nationaldagsfirande i stadsträdgården i Lidköping. Kul ändå att vädret varit bra för firarna, det gör mycket för stämningen.
Är det någon förresten som på rak arm och utan att söka på datorn kan säga varför just den 6 juni blev nationaldag?

En annan sak med denna nationaldag är att man tog bort annandag pingst för att istället göra 6 juni till helgdag. Vi diskuterade detta på jobbet idag och var tämligen överens om att det hade varit mycket bättre om man tagit bort Kristi "flygare" istället. Säkerligen hade det också varit samhällsekonomiskt mer lönsamt då det försvunnit en s.k. klämdag. Något för Moderaterna att tänka på. Som det nu är har Pingsten rumhuggits till att vara ingenting mer än en vanlig helg samtidigt som väldigt få ens bryr sig om Kristi "flygare".

Årets nationaldag inleddes ju för övrigt med en Venuspassage. Senast det begav sig var 2004 och nästa gång blir om 105 år. Så så tillvida var ju denna nationaldag iaf något utöver det vanliga! SVT direksände via webben från nord Norge.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0