Polisen, ytterligare ett alliansfiasko!

Alliansens skryt över alla sina s.k. "satsningar" visar sig i snart sagt varje fall vara ett fiasko. Så även den satsning man sa sig göra på Polisen.
Nu visar det sig att polisarbetet går kräftgång med en så låg uppklarandeprocent som endast 17. Lägsta på 8 år.
Hur kan det bli så här då? Alliansen har ju ständigt hamrat ut hur många nya poliser Sverige fått. Man har fått nya verktyg i form av övervakningslagar o.s.v.
Ja visst har vi fler poliser, men alliansen såg också till att göra av med ett stort antal civilanställda så poliserna fick ta deras plats istället. Effektivt? Nej knappast och det är väl detta som också visar sig i de nya siffrorna.
"-Vi håller på och administrerar ihjäl oss. Vi lägger in arbetstid i tre olika system och många skriver ut bandförhör själva. All administration dödar entusiasmen för utredningsarbetet, säger Tomas Bergström, utredare vid polisen i Örebro." (SVT)

Ansvarig minister är inte nöjd alls. "-Vi behöver gå igenom och se vad det finns för brister i organisation, rutiner och mycket annat. Vi är inte nöjda, säger Ask."
Det var ju just det de gjorde när de påstod sig satsa "som ingen annan regering tidigare gjort, gick igenom organisationen." Det är bra att ha ett kort minne ibland!
SVT

Det är mycket som var bättre förr (före alliansregeringen)!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0