SAAB:s sista chans?

Föga överraskande efter Trollhättans näringslivschefs "glappande" ang. Saab-affären så kom alltså beskedet idag att det är det nystartade elbilskonsortiet NEVS som får köpa Saab. Ytterligare en dumdristig chansning eller är det den svenska regeringen som döljer sig i bakgrunden för att ha ett extra kort att spela ut i nästa valrörelse? "Miljöalliansen"?
Tycker hela affären verkar märklig när man tackade nej till kaptalstarka Youngman som dessutom hade hela Kinamarknaden till förfogande.
Att då bolaget säljs till ett nystartat företag verkar mycket underligt minst sagt.
Vilka kapitala muskler finns bakom detta nystartade företag? Onekligen väldigt stora om man ser lite till Saab:s historia. Eller är det en med regeringen på förhand uppgjord affärsplan där staten lämnat garantier framgent? Ja jag skulle inte bli förvånad för alliansen verkar dra i varenda litet halmstrå de nu kan få tag i. Den som lever får se!
Helt klart är att skall denna satsning lyckas så måste det till en världsomspännande infrastruktur för att fylla på bilarna med energi. När står den i så fall klar? Eller kan det vara så att man lyckats få fram en fungerande bränslecellsmotor? I så fall kan nog t.o.m jag tro på detta.
Men sett till ekonomiska realiteter och fakta så måste NEVS betraktas som ytterligare en chanstagning av stora mått jämfört med vad en försäljning till Yuongman torde ha varit.

Saab, bilen med 10 liv?
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0