Alliansens totala misslyckande!

Anders Borg (M) förutspådde i höstas att det skulle gå ganska bra för den svenska ekonomin 2013 o 2014. Tillväxt på 3,7% och en minskande arbetslöshet var profetiorna.

Återigen ”gissade” Anders Borg fel!

 

Nu skyller han på den fördjupade europeiska krisen och att Sverige är ett litet exportberoende land, så nu förutspår han istället en ökande arbetslöshet och sämre tillväxt!

 

Vem förutom Anders Borg kunde vara bättre insatt i hur allvarligt läget var i Europa redan i höstas? Anders Borg har varit på ständiga möten och suttit i förhandlingar med Europas övriga finansministrar. Ändå är det Anders Borg som sämst av alla kunnat förutspå framtiden. Igen!

 

Arbetslösheten, som alliansen med Anders Borg i spetsen så kapitalt misslyckats med vill han nu skylla på att vi är ett litet exportberoende land.

Danmark och Holland är också två, ännu mindre exportberoende länder. De är båda bättre än Sverige, trots Anders Borgs arbets(löshets)linje.

Det kanske inte räcker att enbart sänka skatter, sälja statliga företag och göra gigantiska förmögenhetsomflyttningar till de redan välbeställda för att komma tillrätta med arbetslösheten? Har inte alliansen gjort ”bokslut” på hur dåligt de lyckats med sin politik? Tydligen inte, för då borde de rimligtvis dragit lärdom och lagt om kursen efter sex års misslyckat administrerande.

 

Ja men vi har de sundaste statsfinanserna i hela EU, återupprepar Anders Borg varje gång han får frågor om arbetslösheten. Vad hjälper det de arbetslösa, undrar jag då?

Det kanske vore till mer nytta för landet och de arbetslösa, med något osundare statsfinanser så att folk istället kom i arbete?

Sverige är i dag nere på 12:e plats i EU när det gäller arbetslösheten.

Österrike, Tyskland och Holland ligger på de tre översta platserna med lägst arbetslöshet. Sveriges arbetslöshet har ökat snabbast i EU de senaste sex månaderna. Nu säger Borg att han förväntar sig att den kommer att öka ytterligare, men han har inga politiska förslag för att komma tillrätta med problemet. ”Vi har de sundaste statsfinanserna”, nöjer han sig med att konstatera.

 

Stagnation enl. alliansmodellen lär aldrig utveckla Sverige. Det krävs långsiktiga investeringar för framtiden som skapar genuina värden samtidigt som de genererar arbetstillfällen. Ett område som borde vara prioriterat från statens sida vore ett massivt bostadsinvesteringsprogram. Vänsterpartiet har föreslagit bl.a. detta (fullt finansierat) men alliansen ”satsar” istället på dyrare andrahandsuthyrningar.

 

Och trots alla ”historiska satsningar” denna alliansregering uttalat de senaste sex åren, så fortsätter allt som alliansen klagade på redan 2006 att bli bara sämre och sämre under deras egen ledning.

Det är dags för en ny regering 2014!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0