C (Götene) går från oklarhet till oklarhet!

Susanne Andersson (C) skriver i dagens lokala media om den tematiska fördjupningen av översiktsplanen gällande Kinnekulleområdet. Vissa saker i planen är bra skriver hon vilket även undertecknad kan hålla med om.
Men hon riktar också kritik mot delar av planen.
"Vi ställer oss dock tveksamma till de storslagna förslagen på ett nytt besökscentra med hotell, restaurang och spaanläggning och förslaget till linbana som skall förbinda föreslaget besökscentra med Råbäcks hamn och Högkullen. I planen står att genomförandet är beroende av intresserade investerare. Vad vi kan förstå så har dock inte förslaget sitt ursprung från några intresserade investerare. Vi anser att vi skall vara öppna för olika förslag till investeringar för att öka attraktion och tillgänglighet för besöksnäringarna, men vi anser det olämpligt att i planen tydligt peka ut plats och objekt för en satsning som inte skall göras av kommunen."
 
Vad man då bör veta är att det är Kommunstyrelsens förberedande utskott (KSFU) som varit styrgrupp för denna utredning. I Kommunstyrelsens förberedande utskott ingår även Susanne Andersson (C)!
Varför har hon inte använt sin position inom det politiska arbetet för att styra upp denna utredning då?
 
Dessutom så tog fullmäktige beslut om att denna utredning skulle ske i samråd med kommuninnevånarna. Detta har inte skett, och istället har det blivit ytterligare en "turistplan" som inte ens är beställd.
Varför har det blivit så och vad har styrgruppen (KSFU) sysslat med som inte styrt utredningen?
 
Susanne Andersson (C) inser nog detta fiasko idag och då är det enklare att via en populistisk debattartikel försöka förringa och komma undan det personliga ansvar hon haft, men uppenbarligen inte varit kapabel att ta!
Men det är väl ganska typiskt för dagens Centerparti.
Centerns debattartikel.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0