Facket skrev återigen på ett idiotavtal!

Tydligen lärde man sig inget senast det begav sig. När den borgerliga regeringen tillträtt 2006 så skrev facket ett treårigt avtal med arbetsgivarna. Som tack för hjälpen då så har borgarna försämrat snart sagt allt de kunnat försämra för landets löntagare. Man trodde ju att facket lärt sig ngt av det den gången, men tydligen inte.
Och trots att regeringen nu också planerar för att försämra LAS så skriver man ändå ett treårigt avtal med arbetsgivarna. När fan har man tänkt ta kampen för att komma tillrätta med de alltmer ökande orättvisorna?
Nu skall tydligen arbetsgivarna få det lättare att fritt fördela arbetstiden som de vill. Varför, räcker det inte med det missbruk som redan finns?
"Enklare" övertidsregler är inget som låter förtroendeingivande heller.
Och så dessa förbannade procentuella höjningar som inte leder till något annat än ökade klyftor plus en individuell del som spelar ut arbetstagarna mot varandra och leder till att rövslickare och ögontjänare får de mesta pengarna. Ett godtycke utan dess like och som facket tydligen accepterar. Vad tänker man med?
Ja något har man tydligen tänkt för i det förslag jag sett så skulle löneökningarna enbart vara procentuella vid inkomster över 25 000 kr. Varför accepterar facket ökande klyftor för dessa inkomstgrupper?
Nu får man väl invänta och se hur skrivningarna ser ut när de är på plats, men helt klart har facket mycket som de långt ifrån lever upp till!
 
Löneandelen av BNP är idag nere på 1917 års nivå. När ska facket vakna?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0