Mörkrets furstinna har gått ur tiden.

Margreth Thatcher har avlidit. För att travestera Churchill skulle man kunna säga att: Aldrig förr har så många engelsmän haft så få (en) att tacka för så mycket elände!
Men vad var det som fick engelska folket att rösta fram denna skräcklady tre ggr till landets ledare? Kan det vara samma fenomen som fått svenska folket att rösta fram våra mörkermän inom Moderaterna?
Kanske vore en givande doktorsavhandling för ngn psykiater?
 
Hur som helst, detta mörka blad i europas moderna historia förtjänar enbart att bläddras bort för att så snabbt som möjligt förträngas!
 
Föga förvånande dock hyllar Reinfeldt denna Thatcher: "Den svenske statsministern träffade Thatcher efter att hon slutat som premiärminister i början av 1990 och säger att hon i förlängningen har varit en inspirationskälla för de Nya Moderaterna." Källa AB
 
Olle Svenning skrivel en artikel om hennes mörka gärning. Saxat ur artikeln:
 
"Hennes marknadsideologi skapade inte harmoni; den slog ut stora befolkningsgrupper, splittrade sociala gemenskaper, gödde drogkultur och kommersialism. Det ekonomiska systemet gödde finansmarknaden. City blev Europas kapitalistiska centrum. Britterna måste betala ett ohyggligt pris för dess sammanbrott.

Thatchers eget universitet, Oxford, vägrade utse henne till hedersdoktor men den brittiska drottningen upphöjde henne till baronessa.

Därmed var Thatchers borgerliga revolution avslutad."
 
Historien från England börjar på något otäckt sätt kännas igen härhemma i Svedala, tyvärr. Hoppas svenska folket idag, är klokare än vad det engelska var då!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0