Otack är världens lön!

 
Det Isländska folket tackade vänstern, som röjt upp efter högerns katastrofala politiska misslyckande med att rösta bort dem. Hur tänker de?
Högern på Island försatte landet i närmast statskonkurs genom att privatisera och sälja ut så mycket de bara kunde, t o m bankerna. Detta ledde landet fullständigt i fördärvet från att tidigare varit en väldigt sund ekonomi.
Detta fick till följd att vänstern kom till makten och ordningen i landet har återställts vilket syns om inte annat på den nu låga arbetslösheten. Något som kan jämföras med inte minst Sverige där Anders Borg ständigt skryter om hur starka våra statsfinanser är trots att vi gått igenom den värsta krisen någonsin, som han brukar uttrycka det.
Ändå är vår arbetslöshet idag skyhögt över Islands, som verkligen drabbades ekonomiskt av krisen. 
Vad är då Anders Borgs arbetslinje värd? Den skulle ju leda till "riktiga" jobb och lägre arbetslöshet???????
Sanningen är ju att Anders Borg inte åstadkommit någonting själv i positiv väg. Han har enbart administrerat en sund statsekonomi som han dessutom ärvt av tidigare regering. Själv har han inte skapat någonting mer än ökade klyftor och en högre arbetslöshet på alla fronter.
Det vore intressant att få höra Anders Borgs förklaring till hur Island nu kan ha så mycket lägre arbetslöshet än oss trots att deras statsfinanser varit körda i botten?
 
Att enbart göra de redan rika rikare har aldrig någonsin lett till lägre arbetslöshet.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0