S-partistyrelsen "suger"!

S-kongressens svåraste fråga är över, nämligen den om vinster i välfärden. Som väntat blev det en kompromiss, en ganska acceptabel kompromiss tyckte jag då S tydligen kopierat Vänsterpartiet Fagerstas politik till stora delar.
Men när Carin Jämtin och Stefan Löfven sedan intervjuades om beslutet så stod det helt klart att dessa M-sossar i partistyrelsen inte tänker respektera det nyss fattade kongessbeslutet gällande delen om friskolorna.
I beslutet står att staten och kommunen skall ha ett gemensamt inflytande men att kommunen skall ha ett avgörande inflytande ang. ev etablering av en ny friskola.
Trots att reportern påpekade att skrivningen var att kommunen skall ha ett avgörande inflytande, så stammade både Jämtin och Löfven likt papegojor att inflytandet var gemensamt, inget annat.
Det är tragiskt att de inte kan ta till sig demokratiskt fattade beslut men orsaken står väl att finna i att de lade ett eget förslag från partistyrelsen innan kongressen i hopp om att kunna vända kongressopinionen. Så blev det nu inte och nederlaget var totalt för styrelsen. Partiet har toppstyrts allt för länge vilket även det troligen är en bidragande orsak till den urholkade respekten för demokratiskt fattade beslut.
 
Skäms S-partistyrelsen!
 

Kommentarer
Postat av: Jörgen Larsson

Tony Rickardsson är väl oxå från Fagersta? Han du vet med, "Jag är inte bitter!"

Svar: Det var Robert Gustavsson Skövde i sin Tony Rickardsson imitation.
Ove Nordström

2013-04-05 @ 22:56:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0