SD, nej tack!

Hittade en väldigt bra kommentar på Lena Sommestads (S) blogg med rubriken "Värderingar och politik: Vart går Socialdemokraterna?"
I en av många kommentarer till detta blogginlägg hade sign. UM skrivit följande som svar till en annan som hävdade att han skulle rösta på SD:

"Så du skall rösta på SD för att de pekar ut syndabockar i form av människor som inte ser ut som du?

Let’s face it, det finns inget högerparti som inte vill får ner lönerna för de som inte har några förmögenheter att leva på. Och SD är i högsta grad ett extremt högerparti.

Ponera att SD ”vinner” valet och samregerar med M. Det blir exakt samma nyliberala idiotpolitik som innan. Arbetslösheten kommer att ligga kvar eller öka och även lönedumpningspoltiken. Invandringen kanske kommer att begränsas marginellt, men tror du att M är så dumma att de inte skulle ta tillfället i akt och se till att göra SD:s helrasistiska kärnväljare besvikna?

Skulle SD vinna valet och få majoritet kommer Sverige antagligen att hamna i en mörk och fruktansvärd tid, där massdeporteringar, lönesänkningar och ekonomiska såväl som poltiska kriser kommer att avlösa varandra. Det skulle innebära det fullständiga slutet för demokratin som vi har känt den under de senaste knappt hundra åren.

Vi har sett detta förut och en stor del av Europa lever fortfarande i skuggan av diktaturen, en diktatatur förklådd till kommunism som i öst eller som fascism i sydeuropa.

Jag menar att syndabockstänkandet som politisk huvudidé medför något som man inte helt lätt kan resa sig ifrån; det totala sammanbrottet av den grundläggande tilliten inför sina medmänniskor och i sin förlängning ett omöjliggörande av ett fungerande demokratiskt system. Och det är slutmålet för det SD som du säger att du vill rösta på."

Ganska självklara och kloka ord när de sätts på pränt, eller hur?

Men S har sig själva att skylla i mångt och mycket. Toppstyrning är också en form av diktatur!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0