Lööf på fallrepet?

Annie Lööf avbryter sin Thailandssemester för att åka hem och "sätta ner foten" gällande Centerns krontokiga diskussionsförslag till ett nytt idéprogram.
Min gode vän Jörgen Larsson (oberoende liberal) hade en lysande kommentar kring detta på facebook: "Borde hon inte avbrutit jobbet och stannat på semester?"
Annie Lööf som hyllar både Margreth Thatcher och Ayn Rand påstår nu också att hon aldrig kallat sig "nyliberal". Nej det behöver man knappast kalla sig om man hyllar Ayn Rand, då är man liksom nyliberal enbart på grund av detta. Ungefär samma sak som om en präst i svenska kyrkan skulle säga att han inte var kristen.
En som verkar se sin chans att ta över nu verkar vara Anna-Karin Hatt. Socialliberalerna inom Centern mullrar ju rejält och faktiskt vore det väl befriande för alla i Sverige om Centern en gång för alla slängde ut Stureplansmobben med sin nyliberalism ur deras parti en gång för alla! Det verkar ju som om alla utom Centerpartisterna själva stått frågande till vad som händer i detta gamla folkrörelseparti som det faktiskt var en gång i tiden. Att försöka vara mer nyliberal än Moderaterna för att inte bli uppäten av desamma har ju visat sig direkt felaktigt. Det enda som krävts hade nog varit att man stått rakryggad för sina idéer mot Moderaterna från första början. Det var väl bara Mauds maktkåthet som råkade komma emellan, ivrigt påhejad av Fredrik Fegerley och Stureplansmobben. Få se om Anna-Karin Hatt har "stake" nog om hon hamnar i den positionen framöver?
Men nu skall det faktiskt bli lite intressant att följa vad som kommer att hända i Centern.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0